Elicopter prăbușit în Pakistan. Doi ambasadori au murit. Talibanii pakistanezi au revendicat doborârea aeronavei

Ziarul Atac, 8 mai 2015, Ora 14:02

  • print
  • |
elicopter-prabusit-in-pakistan-doi-ambasadori-au-murit-talibanii-pakistanezi-au-revendicat-doborarea-aeronavei-46478-1.jpg

Un accident grav de elicopter a avut loc în Pakistan, vineri, notează Reuters. Cel puțin șase persoane, inclusiv ambasadori străini, au murit după ce aeronava s-a prăbușit peste o școală, în nordul țării. MAE a informat că ambasadorul român era la bord, dar că se află în afara oricărui pericol.

Talibanii pakistanezi (TTP) au revendicat vineri doborârea unui elicopter militar în nordul Pakistanului, în care au murit şase persoane, inclusiv ambasadorii Norvegiei şi Filipinelor, precizând cã voiau sã doboare altã aeronavã, în care se afla premierul pakistanez, relateazã RFE/RL, conform Mediafax.

Un purtãtor de cuvânt al Mişcãrii Talibanilor Pakistanezi (TTP), Muhammad Khurasani, a revendicat doborârea elicopterului în nordul Pakistanului.

Într-un email transmis postului de radio Mashaal, Khurasani a precizat cã atacul viza doborârea altui elicopter, în care se afla premierul pakistanez Nawaz Sharif.

Şase persoane și-au pierdut viața după ce un elicopter militar, care transporta mai mulţi diplomaţi la evenimentul de lansare a unor proiecte în nordul Pakistanului, s-a prăbuşit peste o şcoală în regiunea Gilgit-Baltistan şi a luat foc.

În accidentul din Pakistan şi-au pierdut viaţa doi ambasadori, cel al Norvegiei, Leif Larsen, şi cel al Filipinelor, Domingo Lucenario Jr, soţiile ambasadorilor din Malaezia şi Indonezia şi doi piloţi pakistanezi.

Talibanii au declarat că elicopterul cu diplomaţi a fost doborât de ei și precizează că ținta lor era, de fapt, premierul pakistanez Nawaz Sharif, potrivit AFP.

Cei 13 supravieţuitori, între care şi ambasadorul României, au fost transportaţi la un spital militar din Jutial, la 30 de km de locul prăbuşirii eliporterului. Între răniţi se află şi ambasadorul Olandei, Marcel de Vink, şi cel polonez Andrzej Ananicz.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a precizat, într-un comunicat de presă, că oficialii de la Bucureşti au reuşit să ia legătura cu ambasadorul României în Pakistan, "care a confirmat că este în afara oricărui pericol".

"Din primele informații transmise de MAE pakistanez Ambasadei României la Islamabad, în această dimineață, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau și cetățeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan. MAE a reușit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol", informează MAE.

Elicopterul prăbuşit făcea parte dintr-un convoi de trei aparate de zbor care transportau delegaţi din 37 de ţări şi oficiali pakistanezi. Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, potrivit Reuters.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou