Fermierii îi cer demisia lui Petre Daea. Ministrul a fost catalogat drept „un măscărici, un bufon al agriculturii românești”

Anca Bratu, 7 aprilie 2023, Ora 13:24

  • print
  • |
fermierii-ii-cer-demisia-lui-petre-daea-ministrul-a-fost-catalogat-drept-un-mascarici-un-bufon-al-agriculturii-romane-ti-47770-1.jpeg

Fermierii români au ieșit în stradă să își facă cunoscute nemulțumirile cu privire la importul de cereale din Ucraina. Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai cunoscuți agricultori din România, cere în mod indirect demisia ministrului Agriculturii și îl numește pe Daea „măscărici și bufon".

Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, este unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din România. Acesta și-a anunțat prezența la protestul de vineri, 7 aprilie 2023, care se va desfășura în mai multe puncte, în apropierea vămilor.

Fermierul susține că nemulțumirile protestatarilor sunt la adresa ministrului Agriculturii, numindu-l pe Petre Daea „măscărici, un bufon al agriculturii românești". Mai mult, Dimitrie Muscă cere în mod indirect demisia oficialului, amintind despre ce s-a întâmplat cu ministrul Agriculturii din Polonia.

„Nemulțumirile sunt în primul rând împotriva ministrului Daea și a premierului Ciucă pentru că nu au făcut nimic pentru agricultura românească. Daea este un măscărici, un bufon al agriculturii românești. Am văzut că fermierii din Polonia au dat cu ouă după ministru, iar acesta a demisionat. Eu ca român consider că Daea este prea mic și ouăle sunt foarte importante având în vedere că vin Paștele. Să nu le stricăm cu el", a declarat fermierul arădean Dimitrie Muscă, pentru adevarul.ro.

Directorul Combinatului Agroindustrial Curtici a vorbit și despre prețurile mici ale cerealelor din Ucarina, făcând o comparație între beneficiile pe care le au fermierii ucraineni, comparativ cu cei români.

La noi grâul era 1.700 lei pe tonă. Am vândut eu 4.000 de tone în toamnă, cel din Ucraina a venit la 900 de lei pe tonă poate și mai ieftin, deoarece prețul de cost era pe jumătate cât la noi. Au gaz, au motorină mai ieftină, au îngrășămintele. Dacă pe mine m-a costat 7.000 de lei hectarul de cultură, în Ucraina a fost pe jumătate, adică la 3.000 de lei ca și echivalent și atunci și-au putut permite să dea cu 900 de lei tona pentru că oricum rămânea și cu câștig. Oricum, sunt probleme cu acel grâu, Ungaria l-a refuzat", a mai spus Dimitrie Muscă.

Fermierii protestează împotriva importului de cereale din Ucraina

Directorul Combinatului Agroindustrial Curtici susține că în urmă cu mai bine de o lună a vorbit cu premierul Nicola Ciucă despre problemele cu care se confruntă fermierii români. Protestul de vineri este un strigăt de disperare, spune fermierul, care a menționat că jumătate din agricultura românească este sortită pieirii.

„Vrem să atragem atenția conducerii Ministerului Agriculturii și a statului român, respectiv al primului ministru. Eu am fost la el acum o lună și ceva împreună cu alți cu 21 de directori de societăți mari din toată țara. Toate nenorocirile astea care bântuie în țară legate de agricultură și de industria alimentară i le-am spus personal primului ministru, i-am zis și despre ministrul mediului care nu vrea să omoare pesta porcină la mistreți.

Acum este strigătul de disperare, deoarece le-am dat semnalele, însă nu au făcut absolut nimic. Cerem ajutorul națiunii române pentru că altfel jumătate din agricultura românească se duce, vom mânca scump și prost. Noi trebuie să trăim decent nu suntem milogi, nu stăm cu mâna întinsă, dar nu se mai poate. Va fi jumate din agricultura țării românești în faliment. Toți trebuie să susțină agricultura", a mai declarat Dimitrie Muscă. 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou