Fiul unui secretar de stat în MAE, ridicat de DIICOT după ce ar fi vândut droguri în licee. Mama unui alt suspect este consilier la Guvernul României

Florentina Șerbănescu, 20 martie 2023, Ora 16:16

  • print
  • |
fiul-unui-secretar-de-stat-in-mae-ridicat-de-diicot-dupa-ce-ar-fi-vandut-droguri-in-licee-mama-unui-alt-suspect-este-consilier-la-guvernul-romaniei-47653-1.jpg

Fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a fost ridicat, luni, de polițiștii bucureșteni ai Brigăzii Antidrog și procurorii DIICOT, după ce anchetatorii au stabilit că făcea parte dintr-o grupare formată din peste 20 de traficanți, care vindeau stupefiante inclusiv în licee. Alături de acesta a fost încătușat și băiatul unei consiliere din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. 

Anchetatorii au descins, luni dimineață, la 23 de adrese din București, pentru destructurarea unei grupări specializate în traficul de droguri de mare risc.  Conform unor surse judiciare, începând din anul 2022, membrii grupului ar fi vândut droguri de mare risc și de risc inclusiv unor elevi care învață în licee situate în centrul Capitalei.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că cei mai mulți dintre suspecți provin din familii înstărite. Aceștia ar fi fost, inițial, clienții grupărilor de trafic de droguri, după care ar fi devenit dealeri și ar fi început să comercializeze stupefiante pe străzile din centrul orașului, din zona Unirii, Universitate, Piața Romană etc, dar și în liceele de top situate în aceste zone.

Sursele citate au precizat că unul dintre suspecții aduși cu mascații la sediul DIICOT ar fi fiul lui Traian Hristea, secretar de stat în MAE.

Băiatul unui specialist DNA, adus la DIICOT

În același timp, mama unui alt tânăr ridicat de acasă ar fi băiatul Feliciei Crăciun, consilier I la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului, în timp ce tatăl său ar fi specialist pe probleme financiare în cadrul DNA.

În urma celor 23 de percheziții, anchetatorii au descoperit diferite cantități de canabis, cocaină și ketamină, precum și comprimate de Xanax.

„Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT - Structura Centrală. Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei «Vlad Țepeș». Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române", a anunțat DIICOT.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou