Ford închide porţile a două fabrici din Marea Britanie şi una din Belgia

Ziarul Atac, 25 octombrie 2012, Ora 19:29

  • print
  • |
ford-inchide-portile-a-doua-fabrici-din-marea-britanie-si-una-din-belgia-1.jpg

Ford Motors va închide trei fabrici, două în Marea Britanie şi una în Belgia, şi va desfiinţa astfel circa 5.700 de locuri de muncă, pentru a pune capăt pierderilor din Europa, care în acest an vor depăşi 1,5 miliarde de dolari, a anunţat joi grupul auto american, transmite Bloomberg.

Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când Ford decide să închidă fabrici în Europa, după ce în 2002 a oprit producţia la o uzină de asamblare din Dagenham, Anglia.

În urma închiderii acestor fabrici, capacitatea de producţie totală a Ford în Europa, excluzând Rusia, va scădea cu 18%, respectiv cu 355.000 de vehicule. Ford mai are unităţi de producţie în Marea Britanie, Germania, Franţa, România, Turcia şi Rusia.

Decizia va duce la economii anuale de 450-500 milioane de dolari, potrivit companiei.

Grupul va închide anul viitor o fabrică de asamblare din Southampton şi o alta de matriţare şi de ştanţare din Dagenham, ambele din Marea Britanie. Uzina din Genk, Belgia, urmează să fie închisă până la sfârşitul lui 2014, în urma consultărilor cu reprezentanţii angajaţilor.

Ford a precizat că profitul înainte de taxe din trimestrul al treilea şi profitul pe acţiune, excluzând elementele excepţionale, vor fi peste rezultatele din trimestrul al doilea, în pofida pierderilor substanţiale din Europa.

Grupul a raportat în trimestrul al doilea pierderi înainte de taxe de 404 milioane de dolari în Europa, faţă de un profit de 176 milioane dolari în urmă cu un an.

Criza datoriilor suverane din Europa va conduce în acest an la cel mai grav declin al vânzărilor de automobile din regiune din ultimii 19 ani.

Producători ca PSA Peugeot Citroen, Opel, divizie a General Motors, şi Fiat au reacţionat prin închiderea unor fabrici sau pregătirea unor planuri de închidere a unor unor unităţi de producţie.

Directorul general al Ford, Alan Mulally, a declarat luna trecută că industria auto europeană trebuie să se adapteze la cererea reală, pentru a deveni profitabilă.

sursa: Realitatea.net

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou