BREAKING NEWS: George Maior și-a dat demisia de la șefia SRI

Mălina Andrei, 27 ianuarie 2015, Ora 13:20

  • print
  • |
george-maior-si-a-dat-demisia-de-la-sefia-sri-45330-1.jpg BREAKING NEWS

George Maior și-a dat demisia din funcția de director al Serviciului Român de Informații.

George Maior, directorul Serviciului Român de Informații, și-a dat demisia de la conducerea SRI. Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia, informează Administrația prezidențială.

"Directorul Serviciului Român de Informații, domnul George Maior, și-a înaintat demisia de la conducerea SRI Președintelui României, marți, 27 ianuarie a.c. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia.", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Demisia șefului SRI vine în contextul în care George Maior a criticat dur, într-un interviu acordat decizia Curții Constituționale de a declara neconstituțional proiectul legii securității cibernetice. Ulterior, președintele CCR, Augustin Zegrean, a denunțat public presiunile SRI.

La începutul anului, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat dacă ia în calcul numirea unor noi şefi la SRI şi SIE, spunea că săptămânile viitoare va analiza această chestiune şi va comunica concluzia.

Întrebat dacă directorul SRI, George Maior, ar trebui să îşi continue mandatul sau ar trebui schimbat, în condiţiile în care acesta a anunţat că îşi depune mandatul la dispoziţia noului preşedinte, Klaus Iohannis a răspuns: "Cred că e o discuţie puţin artificială. Postul este ocupat, SRI funcţionează în parametri buni, nu văd de ce ar trebui să forţăm o astfel de discuţie. Chiar nu simt nevoia de a face din asta o temă".  

Numit de Traian Băsescu, George Maior a fost cel mai longeviv director al Serviciului Român de Informaţii.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou