Inculpații din dosarul „Mită la Aeroportul Otopeni”, arestați preventiv

Diana Ionescu, 13 aprilie 2023, Ora 19:28

  • print
  • |
inculpatii-din-dosarul-mita-la-aeroportul-otopeni-arestati-preventiv-47806-1.jpg

Instanța a decis joi arestarea preventivă, pentru 15 zile, a mai multor suspecți implicați în dosarul „Mită la Aeroportul Otopeni".

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București și este definitivă.

Este vorba de Cristian Dumitru Bălan, George Alexandru Ivan, Lăscuț Cătălin și Tănăsescu Radu Laurențiu.

„Admite contestația formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție. Desființează în parte încheierea pronunțată de către judecatorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București - Secția I Penală în dosar nr. 9800/3/2023, la data de 29.03.2023 și rejudecând pe fond, dispune: în baza art. 226 C.p.p.. admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lânga ICCJ - DNA în dosar nr. 259/P/2022.

În baza art. 223 alin. 2 C.p.p.. dispune arestare preventivă a inculpaților Bălan CRISTIAN DUMITRU, IVAN GEORGE ALEXANDRU, Lăscuț Cătălin și Tănăsescu RADU LAURENTIU, pe o durată de 15 zile, de la 13.04.2023 la 27.04.2023, inclusiv.

Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Definitivă", se arată în minuta ședinței.

Afacerea "Mită la Aeroportul Otopeni" - unde șpăgile de zeci de milioane de euro păreau "firești" în contextul în care firmele avantajate obțineau, în câțiva ani, profituri uriașe - a fost scoasă la iveală după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au beneficiat de avantajul de avea în "interior" un martor-colaborator. Ulterior, personajele-cheie ale acestei afaceri au fost înregistrate chiar în timp ce puneau la cale "planul de acțiune" prin care contractele de închiriere puteau fi prelungite cât mai mult timp.

Astfel de contracte fuseseră perfectate, anterior, pentru o perioadă de 10 ani, numai că partenerii de afaceri s-au trezit în situația în care o astfel de prelungire se făcea cel mult pe un an. Au fost cu toții nemulțumiți, și astfel s-a trecseut la "asediu prelungit", cu disponibilitatea de a oferi o mită incredibilă.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou