Institutul Cantacuzino: Brânza de la Brădet şi carnea de pui nu sunt sursa îmbolnăvirii copiilor din Argeş

Ziarul Atac, 9 martie 2016, Ora 14:38

  • print
  • |
institutul-cantacuzino-branza-de-la-bradet-si-carnea-de-pui-nu-sunt-sursa-imbolnavirii-copiilor-din-arges-46712-1.jpg

Institutul Cantacuzino a anunţat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, Sibiu şi Bacău, îmbolnăviţi cu E.Coli, stabilind că profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienţi, din brânza de la Brădet şi din carnea de pui nu sunt identice, scrie Mediafax.

Institutul Cantacuzino anunţă că au fost prelevate trei tulpini umane, obţinute de la trei copii din Argeş, Sibiu şi Bacău, diagnosticaţi cu infecţie cu E.Coli tip VTEC O26, la care s-au adăugat şase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) şi din carne de pui (patru tulpini).

"Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând aşteptările întrucât nu erau indicaţii de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) şi diferite de cele din brânză şi carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)", se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino.

Rezultatele vor fi transmise specialiştilor străini care au fost în luna februarie în România pentru a ajuta investigaţia epidemiologică.

Potrivit raportului, "rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E.Coli O26 izolate de la pacienţi cu cele izolate de IISPV din brânză şi carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice".

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou