Klaus Iohannis și Victor Ponta, împreună la Iași de Ziua Unirii Principatelor

Mălina Andrei, 24 ianuarie 2015, Ora 11:54

  • print
  • |
klaus-iohannis-si-victor-ponta-impreuna-la-iasi-de-ziua-unirii-principatelor-45303-1.jpg

Pe 24 ianuarie, românii sărbătoresc Ziua Unirii, respectiv 156 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Romănească. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta participă la Iaşi la evenimentele dedicate Unirii Principatelor. Ei au urcat împreună pe scenă, în cadrul unei ceremonii dedicate acestei zile.

Preşedintele României Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta participă sâmbătă la manifestările organizate de Ziua Unirii la Iaşi. Manifes­tările au început în Piaţa Unirii, de la ora 9.00. După un concert de muzică populară de aproximativ o oră, a urmat slujba religioasă şi discursurile oficialităţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori. Au urmat coroane şi din partea Parlamentului României, Guvernului, Ministerului Apărării, Consulatului Republicii Moldova la Iaşi, CJ Iaşi.

"Am venit la Iaşi cu gândul la momentul istoric săvârşit acum 156 de ani , prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei şi Ţării Româneşti. E o mare bucurie pentru mine să revin la Iaşi. Pentru prima dată, români din ţară şi de pretutindeni marcăm cu toţi Unirea Principatelor... Doresc românilor să privească această zi cu bucurie, cu încredere în forţele proprii. Aşa să ne ajute Dumnezeu", a declarat, la Iaşi, preşedintele României Klaus Iohannis.

"Cred că toate eforturile prin care Iaşul, Moldova primesc o parte din ceea ce au dat României sunt justificate. Vă urez ca nu doar în 24 ianuarie şi 1 decembrie, ci în fiecare zi a anului uniţi suntem mai puternici şi dezbinarea e singurul nostru duşman", a precizat premierul Victor Ponta.

Şi în Bucureşti vor avea loc ceremonii militare şi religioase cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Unite.

Vor fi depuse coroane de flori şi vor avea loc concerte ale fanfarelor militare. Festivităţile au loc la Statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei.

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou