Liber la plecat în America fără viză

Ziarul Atac, 19 ianuarie 2015, Ora 01:41

  • print
  • |
liber-la-plecat-in-america-fara-viza-45206-1.jpg

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland despre eventualitatea înlăturării sistemului de vize pentru cetăţenii români.

Victoria Nuland a discutat cu Bogdan Aurescu despre problematica Visa Waiver, despre înlăturarea regimului de vize pentru cetăţenii romani care vor să călătorească în SUA. Nuland a declarat că lucrurile nu depind doar de România, ci şi de Congresul SUA, scrie Capital.ro.

Rata de refuz a solicitărilor de viză pentru Statele Unite ale Americii de către cetățenii români a scăzut pentru prima dată sub 10 la suta.

Procentul ratei de refuz a solicitărilor de viză din partea cetăţenilor români în anul fiscal 2013-2014, a fost de 9,8 %.
Astfel, trendul ratei de refuz a solicitărilor de viză pentru SUA de către cetățenii români este unul descrescator, în ultimii cinci ani, de la 24,8 la sută în anul 2010, până la 11,5 la sută, în anul 2013.


România nu se programul Waiver, aceeași situație aflându-se Bulgaria, Polonia, Cipru cel nou membru UE, Croația, noastră este printre nominalizate pentru face din program, iar de refuz vizelor scăzut, de la 26 la , anul 2009, la 9,8 la , anul 2014.
Pragul pentru intrarea Waiver este de doar 3 la sută. S-ar putea însă ca acesta fie înlocuit cu de overstay - numărul de cazuri care nu au respectat de ședere SUA.


Cele 17 mari companii americane membre ale Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO) vor să convingă Congresul SUA că România trebuie introdusă în programul Visa-Waiver, a declarat Eric Stewart, directorul AMRO. Din Consiliul de Afaceri Româno-American fac parte mari companii ca Chevron, ExxonMobil sau Cargill, care sunt implicate în dezvoltarea laturii economice a Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România.


Cu toate acestea, apartenența la Visa Waiver înseamnă că fiecare cetățean al unei țări care face din acest program poate stă în SUA timp de cel mult 90 de zile, față de maxim 180 de zile pentru cetățenii care intră cu viză.
În plus, chiar dacă nu trebuie să treacă de încercările obținerii vizei, cetățenii țărilor din Visa Waiver nu pot face niciun fel de apel în cazul în care le este interzis accesul în SUA la intrarea pe teritoriul american.


Totodată, cei care intră cu viză în Statele Unite pot face o cerere pentru prelungirea perioadei maxime de ședere de șase luni, cu cel puțin 45 de zile înainte de expirarea să, spre deosebire de cei din Visa Waiver.

Programul Wisa Waiwer a fost înfiinţat în 1986 cu obiectivul de a elimina barierele inutile, de a stimula industria turismului şi de a permite Departamentului de Stat să-şi canalizeze resursele consulare în alte domenii.


Ţările care fac parte din VWP sunt: Andorra, Australia, Austria, Belgia, Brunei, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Monaco, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, San Marino, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou