Best Dental

Manifestații în sprijnul imigranților care își pierd viața în apele Mediteranei. Au murit înecate 800 de persoane

Ziarul Atac, 21 aprilie 2015, Ora 10:20

  • print
  • |
manifestatii-in-sprijnul-imigrantilor-care-isi-pierd-viata-in-apele-mediteranei-au-murit-inecate-800-de-persoane-46356-1.jpg

Naufragiul de duminică în largul coastelor libiene a făcut 800 de morți, au anunțat, la începutul zilei de marți, la Catania în Sicilia reprezentanți ai Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), după ce au discutat cu supraviețuitori, informează AFP.

Mii de oameni au luat parte, la Paris, la un miting de solidaritate faţă de cauza refugiaţilor care au pierit în Marea Mediterană. Manifestanţii au cerut guvernelor europene să aibă în vedere, în primul rând, salvarea imigranţilor şi nu apărarea împotriva aşa-zisei "invazii" a acestora.

O manifestaţie similară a avut loc şi la Viena. Ca şi la Paris, între participanţi s-au aflat imigranţi africani sau asiatici care au avut norocul să ajungă, teferi, în Europa.

Lozinci de protest s-au auzit şi în portul italian Catania, la sosirea navei care aducea supravieţuitori ai naufragiului de duminică, soldat cu până la 900 de morţi.

Naufragiul de duminică este cel mai grav din ultimii ani, potrivit autorităţilor italiene. Poliţia i-a reţinut, deja, pe căpitanul şi unul din marinarii navei. Tot în Italia au fost arestaţi capii unei reţele de trafic cu fiinţe umane, răspunzătoare pentru un alt naufragiu cu numeroase victime, din 2013.

Poliția italiană a anunțat, în timpul nopții, că doi dintre supraviețuitori, un tunisian și un sirian suspectați de a fi căpitanul și un membru al echipajului traulerului naufragiat au fost arestați la bordul vasului gărzilor de coastă.

Uniunea Europeană a decis luni să țină un summit extraordinar joi pentru a răspunde urgent la drama imigranților în Marea Mediterană, după o serie neagră de naufragii care au făcut peste 1.600 de morți sau dispăruți de la începutul anului potrivit UNHCR.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:18