MITĂ RECORD pentru Dorin Cocoș: 16 milioane de euro

Mălina Andrei, 30 ianuarie 2015, Ora 14:45

  • print
  • |
mita-record-pentru-dorin-cocos-16-milioane-de-euro-45397-1.jpg

Procurorii DNA au cerut, vineri, reţinerea omului de afaceri Dorin Cocoş într-un nou dosar, în legătură cu retrocedarea ilegală a unor suprafețe de teren de către ANRP. Cocoş este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită.

În ordonanța de reținere a omului de afaceri se arată că "în perioada ianuarie 2011 - 2012, inculpatul Cocoș Dorin a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela și Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).
Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoș Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 4425 metri pătrați, inculpatei Bica Alina Mihaela".

Audierea şi reţinerea lui Dorin Cocoş vine după ce fiul său, Alin Cocoș, a fost şi el reținut joi pentru 24 de ore, iar fosta soție Elena Udrea a fost pusă sub acuzare sub control judiciar, într-un dosar disjuns din cel al fostului șef al DIICOT Alina Bica.

Tot joi, în același dosar au fost reținuți Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, pentru complicitate la abuz în serviciu, și Ionuț Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

 

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou