Best Dental

O nouă erupție vulcanică în Costa Rica. Fumul a ajuns până în capitală

Ziarul Atac, 5 mai 2015, Ora 10:25

  • print
  • |
o-noua-eruptie-vulcanica-in-costa-rica-fumul-a-ajuns-pana-in-capitala-46460-1.jpg Video O nouă erupție vulcanică în Costa Rica. Fumul a ajuns până în capitală

Vulcanul Turrialba din Costa Rica a intrat din nou în erupție luni, aruncând cenușă până în capitala San José, situată la circa 60 de kilometri, a informat Observatorul vulcanologic și seismologic, citat de AGERPRES.

Erupția s-a produs la ora 15.24 (21.24 GMT) cu o explozie a unei coloane de gaze și cenușă care a atins 2,5 kilometri altitudine, a declarat presei vulcanologul Javier Pacheco, din cadrul Observatorului.

De asemenea, vulcanul a aruncat în aer pietre de până la patru kilograme care au căzut pe o rază de un kilometru în jurul craterului. La San José și în localitățile învecinate, căderile de cenușă au fost perceptibile, însoțite de un miros de sulf, la câteva ore după erupția principală care a durat aproape 30 de minute.

Activitatea vulcanului Turrialba, cu o înălțime de 3.340 de metri, s-a intensificat de la 12 martie.

Ca măsură de precauție, autoritățile au ordonat închiderea parcului național situat la poalele sale.

În ultimele luni, aeroportul internațional Juan Santamaria, situat la 17 kilometri vest de capitală, a fost închis de două ori din cauza lipsei de vizibilitate provocate de cenușa degajată de vulcan.

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:54