Best Dental

Oficial iranian: Reținerea navei Maersk Tigris respectă normele maritime

Ziarul Atac, 30 aprilie 2015, Ora 08:55

  • print
  • |
oficial-iranian-retinerea-navei-maersk-tigris-respecta-normele-maritime-46427-1.jpg

Arestarea navei Maersk Tigris de către Iran, marți în Golf, este rezultatul unei plângeri mai vechi depuse de o companie iraniană care solicita despăgubiri financiare din cauza neefectuării unor plăți restante, a indicat miercuri Organizația porturilor și afacerilor maritime din Iran, transmite AFP.

MV Maersk Tigris, care naviga sub pavilionul Insulelor Marshall și având la bord un echipaj de 24 de membri, a fost interceptată marți în Golf, după ce nave de patrulare au tras focuri de avertisment spre cargou pentru a-l determina să avanseze în apele teritoriale iraniene.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului iranian de Externe, Marzieh Afkham, a calificat drept legală decizia Teheranului de a reţine în Golful Persic o navă cargo la bordul căreia se află şi patru marinari români, afirmând că reţinerea s-a făcut în baza unei decizii judecătoreşti, relatează Mediafax.

"Măsura este în conformitate cu legile şi reglementările Republicii Islamice Iran şi cu normele şi protocoalele internaţionale", a declarat Afkham miercuri.

Ea şi-a exprimat speranţa că nava va putea fi eliberată curând după "rezolvarea problemei datoriei sale restante", adăugând că aceasta este ancorată în portul Bahonar din apropiere de Bandar Abbas, în sudul Iranului.

Afkham a subliniat că toţi cei 24 de membri ai echipajului de diverse naţionalităţi sunt sănătoşi şi pot beneficia de servicii consulare "fără restricţii".

Ministerul român de Externe a precizat miercuri că, până în prezent, în urma contactării agenţiilor de crewing, s-a stabilit că la bordul navei Maersk Tigris se află patru marinari români.

"Până în prezent, în urma contactării agenţiilor de crewing, s-a stabilit că la bordul navei se află patru marinari români. Armatorul navei a confirmat faptul că întreg echipajul, inclusiv cetăţenii români, sunt în siguranţă şi urmează să continue cursa, cel mai probabil, cu aceeaşi navă, după soluţionarea situaţiei", a anunţat ministerul român.

Anterior în cursul zilei de miercuri, un purtător de cuvânt al Organizaţiei iraniene pentru porturi şi transport maritim a declarat că reţinerea navei Maersk Tigris, marţi, se bazează pe o decizie judecătorească emisă la 16 martie 2015, după ce un reclamant a dat în judecată Maersk Line, compania daneză care operează nava, din cauza unor datorii restante.

Maersk a declarat într-un comentariu difuzat presei, miercuri, că lucrează cu partenerii săi pentru rezolvarea situaţiei.

MV Maersk Tigris, care naviga sub pavilionul Insulelor Marshall și având la bord un echipaj de 24 de membri, a fost interceptată marți în Golf, după ce nave de patrulare au tras focuri de avertisment spre cargou pentru a-l determina să avanseze în apele teritoriale iraniene.

Navigând sub pavilionul Insulelor Marshall, nava Maersk Tigris este exploatată de compania Rickmers Management din Singapore, sub culorile gigantului de transport maritim Maersk.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:49