Best Dental

Peste 1000 de morți în India din cauza caniculei

Ziarul Atac, 27 mai 2015, Ora 08:46

  • print
  • |
peste-1000-de-morti-in-india-din-cauza-caniculei-46528-1.jpg

Bilanţul victimelor valului de căldură din India a ajuns la 1.118 morţi, cele mai afectate state fiind Andhra Pradesh şi Telangana, situate în sud-estul ţării, relatează BBC News Online.

Cele mai multe victime au fost înregistrate în statul Andhra Pradesh, unde 852 de persoane au murit din cauza căldurii. De asemenea, alte 266 de persoane au murit din cauza căldurii în statul Telangana.

Ultimul bilanţ anunţa peste 700 de morţi.

Cea mai mare temperatură - de 47 de grade Celsius - a fost înregistrată luni la Angul, în Odisha, potrivit lui B. P. Yadav, directorul Departamentului meteorologic indian (IMD).

Temperaturi ridicate sunt aşteptate şi în următoarele două zile, a avertizat IMD marţi.

În afară de statele Andhra Pradesh şi Telangana, capitala New Delhi, statul vecin Haryana, provincia deşertică Rajasthan şi alte câteva regiuni din centru şi est sunt afectate, de asemenea, de valul de căldură.

Multe dintre victime sunt săraci, cerşetori şi persoane fără adăpost, dar şi muncitori în construcţii, care lucrează pe şantiere expuşi în mod direct caniculei.

Valurile de căldură sunt obişnuite în India, iar potrivit unor studii ele urmează să devină mai intense şi mai mai frecvente.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:38