Peste 20 de percheziții la spitale și firme! Medicii foloseau, printre altele, stenturi de inimă de la persoanele decedate

Diana Ionescu, 17 februarie 2023, Ora 09:53

  • print
  • |
peste-20-de-perchezitii-la-spitale-i-firme-medicii-foloseau-printre-altele-stenturi-de-inima-de-la-persoanele-decedate-47495-1.jpg

Poliția Română a anunțat că sunt făcute zeci de percheziții în trei județe din țară. Sunt vizate cinci spitale, un ONG, mai multe firme, domiciliile suspecților, chiar și o primărie. Mai multe echipamente medicale au fost refolosite. 

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a transmis că în dimineața zilei de vineri, 17 februarie, au fost făcute 24 de percheziții în Brașov, Neamț, Iași și Suceava. Cele mai multe descinderi au avut loc în Iași, 20. Sunt vizate sediile sociale ale unor firme, cinci spitale, un ONG, o primărie și locuințelor persoanelor care sunt bănuite că ar putea fi implicat în activitatea infracțională, scrie evz.ro.

În plus, vor fi făcute opt controale economice la sediile sociale și punctele de lucru ale firmelor respective. Vor fi puse în aplicare patru ordonanțe pentru ridicarea unor documente de la persoanele implicate în acest caz. Poliția a adăugat că este vorba de infracțiuni de dare de mită, luare de mită și falsuri, abuz în serviciu săvârșite de cadre medicale sau persoane din anturajul acestor. Oamenii legii au acționat sub conducerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Poliția a transmis că mai multe cadre medicale ar fi efectuat intervenții chirurgicale, fără să respecte procedurile de lucru, asupra unor pacienți cu probleme cardiace. Medicii ar fi luat echipamente medicale, stenturi de inimă și defibrilatoare, folosite pe pacienți decedați și le-ar fi reutilizat pe alți bolnavi. Oamenii legii au explicat că integritatea corporală, sănătatea sau viața acestor pacienți a fost pusă în pericol în urma acestor intervenții necorespunzătoare.

Au fost constate și încălcări ale prevederilor legale din domeniul construcțiilor. Unul dintre imobilele percheziționate era situat într-o zonă care făcea parte dintr-o arie protejată. IGPR a mai adăugat că nouă persoane cercetate în acest caz vor fi aduse la sediul IPJ Iași pentru a fi audiate. În plus, și alte persoane vor primi o citație pentru a se prezenta la sediul instituției din Iași.

"După efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. - Direcția Generală Antifraudă Fiscală-Direcția regională antifraudă fiscală Suceava vor efectua controale specifice, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale vizate, în domeniul producerii și distribuției de echipamente și dispozitive medicale", se mai precizează în comunicatul emis de IGPR. 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou