Ponta, promisiuni la serbarea Zilei Independenței Republicii Moldova

Cristian Blănuţă, 27 august 2014, Ora 14:19

  • print
  • |
ponta-promisiuni-la-serbarea-zilei-independentei-republicii-moldova-42835-1.jpg

Premierul Victor Ponta se află miercuri în Republica Moldova, unde participă la ceremoniile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței.

Cu această ocazie sunt inaugurate primele rezultate palpabile ale politicii lui Ponta în Republica Moldova: gazoductul Iași-Ungheni, centrul SMURD de la Bălți și una din grădinițele pentru care autoritățile de la București au acordat finanțare, aflată în localitatea Marinici, Raionul Nisporeni.

De asemenea, Guvernul Român va mai dona mai multe ambulanțe pentru centrul SMURD de la Bălți, 15 autoturisme Dacia Duster pentru Guvernul moldovean și va face și o donație de carte.

„Noi spunem tot timpul că suntem frați. Asta înseamnă că atunci când ne vizităm, ne vizităm în momente de bucurie, ne aducem cadouri, muncim împreună, pentru că așa suntem mai puternici. În urmă cu un 1 eram aici cu Iurie Leancă și porneam în sfârșit proiectul gazoductului. L-am făcut și vreau să-i mulțumesc comisarului Oettinger, să-l felicit pe Iurie Leancă, un prim-ministru care ne spune în fiecare oră ce mai trebuie făcut pentru locuitorii din Moldova. Asta înseamnă un prim-ministru care își dorește binele țării sale", a afirmat Ponta, la ianugurarea gazoductului.

„Prin inaugurarea de azi dăm un mesaj pentru toată lumea: Moldova și România ca să fie cu adevărat independente au nevoie și de energie", a mai spus el.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ponta subliniază faptul că este pentru prima dată când ţara vecină marchează acest eveniment ca stat asociat la Uniunea Europeană.

„Este pentru prima data cand Republica Moldova isi aniverseaza independenta ca stat asociat la Uniunea Europeana. Acum viitorul Republicii Moldova este strans legat de Europa si tara se poate bucura de identitatea europeana la care istoria, cultura si valorile noastre comune ii dau dreptul.

Intotdeauna am insistat sa avem proiecte concrete la care sa lucram impreuna cu fratii nostri de peste Prut. Unul dintre cele mai importante, in actualul context international, este obiectivul independentei energetice, iar constructia gazoductului este un pas istoric in acest sens. Suntem pe drumul cel bun", a scris Ponta.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou