Preoţii ar putea să încheie şi căsătorii civile

Ştefan Diaconu, 22 februarie 2013, Ora 10:30

  • print
  • |
preotii-ar-putea-sa-incheie-si-casatorii-civile-29524-1.jpg

Românii ar putea spune "DA" în faţa preotului şi nu a ofiţerului de stare civilă. Asta îşi doreşte deputatul UDMR Szabo Odon, care doreşte să propună o iniţiativă legislativă în acest sens, luna viitoare.

Deputatul maghiar, membru în Comisia de învăţământ, a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, că, prin noua prevedere, căsătoria civilă ar putea fi încheiată şi de un preot, căruia i se prezintă documentele de la starea civilă, anunţă rtv.

Iniţiativa sa a apărut ca urmare a discuţiilor cu mai mulţi tineri care ar prefera "să spună celebrul DA" o singură dată şi să nu mai participe la mai multe ceremoniale.

"Cred că ar simplifica, practic, lucrurile, întrunind într-un singur act ceremonial căsătoria. Desigur, rămâne posibilitatea celor care sunt atei să se căsătorească doar la ofiţerul stării civile. Cei care doresc să se cunune şi religios, după starea civilă, o pot face, desigur, va fi după rit, dar nu va fi considerată căsătorie civilă, devreme ce s-a realizat prima opţiune, căsătoria civilă", a spus deputatul.

Szabo Odon a precizat că a avut consultări, la nivel înalt, cu Bisericile romano-catolică şi reformată, inclusiv cu Biserica Ortodoxă, ai căror reprezentanţi au spus că nu se împotrivesc unei asemenea iniţiative.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou