Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, adus la DNA Ploiești, în dosarul cumnatului lui Ponta

Mălina Andrei, 17 februarie 2015, Ora 13:02

  • print
  • |
presedintele-cj-prahova-mircea-cosma-adus-la-dna-ploiesti-in-dosarul-cumnatului-lui-ponta-45633-1.jpg

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost adus de anchetatori, marţi, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în dosarul în care este vizat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta

În acest dosar au mai fost aduși la DNA Ploieși pentru audieri Iulian Herţanu, Sebastian Ghiță, Vlad Cosma și Mihail Coman.

Cumnatul lui Victor Ponta este cercetat pentru infracțiuni de fraudare a fondurilor europene.

El acuzat de constituire de grup infracţional, reușind să câştige un contract de extindere a reţelelor de canalizare şi apa în Comarnic, fraudând bani europeni.

Între timp continuă verificările la sediul firmei Exfin SRL, firma cumnatului premierului. Asta după ce anchetatorii au ridicat documente şi de la domiciliul acestuia.

Mircea Cosma a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 12.30, fiind adus de procurori cu o maşină cu girofar.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Mircea Cosma a fost adus cu mandat de aducere pentru a fi audiat în dosarul care vizează modul de derulare a lucrărilor pentru introducerea canalizării în zeci de localităţi din Prahova, inclusiv Comarnic.

Lucrările sunt făcute în baza unui proiect european, fiind executate de SC Hidro Prahova SA, societate constituită prin asocierea Consiliului Judeţean Prahova cu mai multe consilii locale din judeţ, precum şi de SC Euroconstruct Trading 98 SRL şi SC Grossman Engineering Group SRL, una din firmele lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Întrebat dacă are vreo legătură cu contractul de canalizare de la Comarnic, Mircea Cosma a răspuns că "legătură constă în faptul lucrările se derulează în judeţul Prahova".

La ora transmiterii acestei ştiri, la DNA Ploieşti sunt audiate mai multe persoane, între care Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, deputatul Serbastian Ghiţă şi fostul consilier judeţean în CJ Prahova Mihai Coman, care deţine firma SC Indserv din Ploieşti.

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, deputatul de Prahova Sebastian Ghiţă a spus că are calitatea de suspect în acest dosar, în care este vizat Iulian Herţanu, cumnatul premierului.

Întrebat despre contractul cu fonduri europene derulat la Comarnic pentru introducerea canalizării în localitate, Ghiţă a spus: "Ştim cu toţii că lucrările acolo nu au mers aşa cum trebuia, că stagnează, iar firma nu a reuşit să performeze şi să termine acea lucrare publică. Nu cunosc mai multe alte detalii".

Întrebat, de asemenea, dacă a fost implicat în acest contract, deputatul a spus că nu. Întrebat, de asemenea, de ce a fost adus cu mandat la DNA, dacă nu este implicat în acest contract, Ghiţă a răspuns: "Îl cunosc pe om (Iulian Herţanu -n.r.) şi probabil că procurorii vor să se convingă de natura relaţiilor mele cu dânsul".

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti fac cercetări într-o cauză penală privind infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de DNA.

În acest dosar au avut loc 14 percheziţii, majoritatea în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou