Best Dental

Procuror, prins beat la volan

Ştefan Diaconu, 15 ianuarie 2013, Ora 15:02

  • print
  • |
procuror-prins-beat-la-volan-28790-1.jpg

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 14.01.2013, începerea urmăririi penale faţă de numitul CISMARU DUMITRU (procuror la PÎCCJ) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:

La data de 26.12.2012, în jurul orei 1830, în timp ce conducea un autoturism pe Calea 13 Septembrie (din direcţia Ghencea către Şoseaua Progresul), învinuitul CISMARU DUMITRU, ajuns la intersecţia cu str. Mihail Sebastian, nu a respectat culoarea semaforului electric şi a produs un accident de circulaţie intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

După producerea accidentului, învinuitul CISMARU DUMITRU a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, în urma cărora s-a stabilit că, la ora 2020, învinuitul avea o alcoolemie de 1,90 gr. %0 (proba I), iar la ora 2120, de 1,70 gr. %0 (proba II).

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:11