Rusia ameninţă toate ţările participante la sistemul antirachetă NATO

Mirela Ene, 23 martie 2015, Ora 09:47

  • print
  • |
rusia-ameninta-toate-tarile-participante-la-sistemul-antiracheta-nato-46047-1.jpg

Rusia consideră ținte legitime toate țările care vor găzdui instalații antibalistice ale Alianței Nord-Atlantice, avertizează ambasadorul rus în Copenhaga, Mihail Vanin.

Ambasadorul rus a amenințat că navele militare daneze riscă să fie atacate dacă Danemarca se va alătura sistemului antirachetă.

"Dacă Danemarca se va alătura sistemului antirachetă, care este controlat de Statele Unite, acest lucru va însemna că navele militare daneze vor fi ținte ale rachetelor nucleare ruse. Este important să se știe acest lucru", a declarat ambasadorul rus la Copenhaga, Mihail Vanin, într-un interviu acordat publicației Jyllands-Posten.

"Nu cred că danezii înțeleg foarte bine situația. Participarea la sistemul antirachetă va fi în detrimentul relațiilor dintre țările noastre. Toate țările care se vor alătura sistemului antirachetă NATO în viitor vor fi ținte ale rachetelor balistice ruse", a adăugat Vanin.

"Comentariile ambasadorului Rusiei sunt inacceptabile. S-a depășit limita", a reacționat ministrul danez de Externe, Martin Lidegaard, citat de Associated Press.

Danemarca a acceptat, în august 2014, să participe cu cel puțin o fregată la sistemul antiracheta NATO din Europa, care va include elemente terestre, staționate în România și Polonia, și instalații navale.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou