Best Dental

Sancțiuni pentru românii care nu merg la medic

Ziarul Atac, 27 aprilie 2015, Ora 07:55

  • print
  • |
sanctiuni-pentru-romanii-care-nu-merg-la-medic-46381-1.jpg

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că vrea să îi sancţioneze pe românii care nu se duc, o dată la trei ani, la medic, pentru verificarea sănătăţii, sau care nu își fac un set complet de analize.

Problema cea mai mare cu care ne confruntăm,însă, este faptul că în mai multe zone din ţară nu există niciun doctor, iar, în zonele rurale, lucrează în jur de 4.500 de medici de familie, deși ar mai fi nevoie de aproape 600 pentru a acoperi tot necesarul.

Deficit de medici de familie în zonele rurale

Potrivit SNMF, la ora actuală, sunt 429 de comune sau sate care nu au medici de familie, iar 572 de medici ar trebui angajaţi în aceste zone.

Românii nu merg la medic preventiv

Potrivit CNAS, din 13,7 milioane de asigurați, în șase luni, s-au prezentat la doctor doar puțin peste 1,5 milioane de pacienți.

 

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:04