Update: Scoția refuză independența

Cristian Blănuţă, 19 septembrie 2014, Ora 08:21

  • print
  • |
scotia-refuza-independenta-43395-1.jpg Update

UPDATE 09:37 -După numărarea voturilor din 31 dintre cele 32 de circumscripţii, 1.914.187 de persoane au votat împotriva independenţei, ceea ce reprezintă 55,42 %.


Scoțienii au decis joi că vor să rămână în Regatul Unit, astfel, din primele informații, la referendumul de joi, 52 % din votanți au spus NU independenței.

Rezultatele finale vor fi anunțate astăzi.

Primele rezultate definitive ale referendumului asupra independenţei Scoţiei, constatate în 10 dintre cele 32 de circumscripţii electorale, reprezentând 14,8 % din buletinele deschise, indică un avans al susţinătorilor menţinerii Scoţiei în cadrul Regatului Unit cu 52 % din sufragii, faţă de 48 % ale celor care au votat pentru separare, relatează AFP.

Aceste rezultate au fost obţinute cu întârziere în urma impresionantei rate de participare la referendum, care a depăşit 80 % în majoritatea circumscripţiilor.

Din cele 10 circumscripţii cu buletine deschise, opt au comunicat victoria celor care au spus NU independenţei, în timp ce două s-au pronunţat pentru DA.

John Curtice, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Strathclyde, a estimat la BBC că 'proba că tabăra NU este pe cale să câştige este în curs de apariţie'.

'În acelaşi timp, începem de asemenea să vedem un succes al adepţilor NU departe de a fi la fel de important faţă de ceeea ce se aşteptau ei să vadă când referendumul a fost anunţat în urmă cu 18 luni sau, în orice caz, pe ceea ce contau acum două luni', a adăugat el.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou