Șeful ISU Constanța a fost demis. Gabriel Oprea a propus premierului și schimbarea prefectului

Mălina Andrei, 16 decembrie 2014, Ora 16:00

  • print
  • |
seful-isu-constanta-a-fost-demis-gabriel-oprea-a-propus-premierului-si-schimbarea-prefectului-44820-1.jpg

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, l-a demis pe şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Viorel Jianu, şi îi cere premierului Victor Ponta să-l schimbe din funcţie pe prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a anunțat marți, într-o conferință de presă pe tema accidentului aviatic de pe Lacul Siutghiol, că ministrul de Interne Gabriel Oprea dispus schimbarea din funcție a șefului ISU Constanța și a propus schimbarea din funcție a prefectului de Constanța.

„Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus schimbarea din funcție a șefului ISU Constanța, colonelul Viorel Jianu (Foto stânga) și a propus premierului schimbarea din funcție a prefectului de Constanța, Radu Volcinschi (foto dreapta)", a precizat Dajbog.

Radu Volcinschi a fost învestit în funcţie în luna martie a acestui an. El a fost subprefect al judeţului Constanţa din luna mai 2012, iar anterior acestei funcţii, din 2008, a fost director general al Direcţiei Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Măsurile luate de Gabriel Oprea sunt o consecinţă a gestionării situaţiei generate luni, 15 decembrie, de accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa patru persoane.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit luni în Lacul Siutghiol, de lângă Constanţa. Procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu (constituindu-se pe rolul acestei unităţi un dosar penal), cu privire la accidentul de elicopter. La locul evenimentului s-au deplasat imediat doi procurori militari, din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în vederea efectuării cercetării la faţa locului şi dispunerii măsurilor procedurale necesare.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou