Best Dental

Traian Băsescu, atac dur la Antena 3 și România Tv

Mălina Andrei, 15 aprilie 2015, Ora 11:34

  • print
  • |
traian-basescu-atac-dur-la-antena-3-i-romania-tv-46291-1.jpg

Fostul președinte al României a lansat, pe pagina sa de Facebook, un atac dur la adresa posturilor Antena 3 și România Tv, explicându-și în același timp ieșirile publice cu privire la justiție.

Traian Băsescu s-a arătat deranjat de criticile ce i s-au adus pe seama atacurilor lansate la adresa justiţiei de când protejaţii săi au fost închişi. Băsescu susţine că a luptat timp de 10 ani cu toată clasa politică tocmai pentru a proteja justiţia.

"Eu vreau să continue MCV-ul până când vom avea o justiție eficientă, sobră și decentă", a spus Băsescu.

Fostul șef al statului acuză jurnaliștii de la Antenele voiculesciene și de la postul deținut de Sebastian Ghiță de falsificarea adevărului.

"Anteniştii turnătorului Felix şi RTV-viştii mai tînărului coleg de arme al lui Felix, Sebastian Ghiţă, falsifică adevărul, încercînd să pună semnul egal între poziţiile lor tradiţionale de denigrare a justiţiei şi poziţiile mele care vizează respectarea drepturilor omului de către justiţie.
În timp ce voi apăraţi de ani de zile infractori anchetaţi în libertate şi condamnaţi definitiv, eu încerc să conving publicul că, deasupra dorinţei legitime de a-i vedea pedepsiţi pe corupţi, trebuie aşezat, pînă la condamnare, dreptul omului, indiferent cine este el, la demnitate, libertate şi apărare", mai scrie fostul președinte.

Traian Băsescu subliniază faptul că, deși a luptat timp de 10 ani pentru o justiție independentă, nu acceptă ideea ca oamenii să fie arestați înainte de a fi judecați. De asemenea, fostul președinte este de părere că arestul preventiv este utilizat acum de către procurori ca mijloc de presiune psihică, pentru a-l face pe inculpat să accepte că "a făcut ce nu a făcut".

"Zece ani, eu am luptat cu toată clasa politică pentru a proteja justiţia, iar voi aţi luptat zece ani împotriva mea, pentru a zădărnici proiectul justiţiei independente.
Dar nu voi accepta niciodată, pentru nimeni, ideea că oamenii sunt întemniţaţi înainte de a fi judecaţi (dacă nu distrug probe şi nu au ucis...), înţelegînd eu că, de cîteva luni, arestul preventiv este utilizat, nedeclarat, ca mijloc de presiune psihică pentru a-l face pe inculpat să accepte că "a făcut ce nu a făcut", în speranţa că va fi pus în libertate. Voi, cu siguranţă, aţi accepta orice ticăloşie a justiţiei dacă aceasta ar fi îndreptată împotriva acelora pe care turnătorul Felix şi urmaşul său, Sebastian Ghiţă, i-ar considera adversari.
Eu vreau să continue MCV-ul pînă cînd vom avea o justiţie eficientă, sobră şi decentă, iar voi vreţi o justiţie spectacol de televiziune, care să nu vă atingă stăpînii, dar pe care s-o aduceţi ca pe Ponta sau ca pe liberali la raport în faţa răspopitului sau a măscăriciului antenist.
Vedeţi ce mult ne deosebim, „simpatici" antenişti + rtv-işti?", conchide Traian Băsescu.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:56