Ucigașul lui Caiac, liderul lumii interlope din Oltenia, a fost arestat de FBI! Era implicat în SUA într-o rețea specializată în clonarea de carduri bancare

Florentina Șerbănescu, 9 martie 2023, Ora 13:34

  • print
  • |
uciga-ul-lui-caiac-liderul-lumii-interlope-din-oltenia-a-fost-arestat-de-fbi-era-implicat-in-sua-intr-o-retea-specializata-in-clonarea-de-carduri-bancare-47599-1.jpg

Cătălin Mavrichie a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru crima din vara anului 2008, atunci când l-a împușcat mortal pe Mihai Pîrvu, unul dintre liderii grupării interlope „Frăţia" din Craiova. 

Aflat în penitenciar de 13 ani, Cătălin Mavrichie a făcut cerere de eliberare condiționată la Judecătoria Târgu-Jiu, iar instanța a admis cererea sa, decizia fiind luată pe 24 noiembrie 2021.

„Admite cererea şi propunerea de liberare condiţionată privind petentul condamnat Mavrichie Marian Cătălin. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare", se araăta în decizia luată de Judecătoria Târgu-Jiu.

După eliberarea condiţionată, Cătălin Mavrichie a plecat în SUA

Cătălin Mavrichie, asasinul interlopului Mihai Pîrvu cunoscut drept „Caiac" din Craiova, a fost arestat în SUA. Mai exact, ucigașul celebrului lider interlop craiovean Mihai Pîrvu, zis „Caiac", a fost arestat în SUA, unde reușise să ajungă, în mod fraudulos, la scurt timp după ce a fost eliberat condiționat din penitenciar.

Potrivit unor surse judiciare, Cătălin Mavrichie aderase la o grupare formată din imigranți români, din care ar fi făcut parte și vloggerul asociat lumii interlope Niky Percea, ajuns, la rândul său, ilegal în SUA.

Cine era Caiac şi de unde a plecat conflictul

Povestea lui Caiac a început imediat după Revoluţie, atunci când afacerile din Craiova au fost preluate de Mihai Pârvu de la vechea gardă. Caiac i-a strâns în jurul său pe Gigi Zavera zis Gigioc, Gigel Ţăndărescu zis Roşianu, Fănel Trandafir zis Cimino şi pe Ion Ilie zis Ilie Puşcărie. Împreună, interlopii au fondat gruparea interlopă Frăţia din Craiova, liderul incontestabil fiind Caiac.

Caiac şi locotenenţii săi au pus mâna pe mai multe spaţii comerciale din Craiova unde şi-au deschis restaurante. Frăția controla majoritatea pieţelor din Craiova, de unde veneau sume importante de bani, însă cei mai mulţi bani erau obţinuţi din cămătărie.

Anul 2003 a fost anul de glorie al Frăţiei şi al lui Caiac. Mihai Pârvu a dat ordin la acea vreme ca niciun ţigan din Craiova să nu mai intre în centrul oraşului, în discotecile şi barurile controlate de gruparea interlopă.

Mihai Pîrvu, zis Caiac, a fost ucis, în vara lui 2008, de Cătălin Marian Mavrichie

Marian Mavrichie l-a împușcat după o partidă de poker. Cei doi bărbați s-au certat după ce Mavrichie a pierdut 50.000 de euro și l-a acuzat pe Caiac că ar fi trișat. Conflictul a degenerat, iar Caiac l-ar fi atacat cu o sabie, în timp ce Mavrichie a folosit un pistol cu glonț.

După eliberarea condiţionată, pentru că nu putea să rămână în Craiova, acesta a ales să plece din țară și să ajungă, ilegal, pe teritoriul SUA. Aici, conform unor surse din rândul anchetatorilor, Cătălin Mavrichie ar fi intrat într-o grupare formată din imigranți români, condusă chiar de niște craioveni.

Gruparea s-ar fi ocupat atât de clonarea cardurilor bancare, cât și de fraudarea statului american, prin încasarea ilegală, cu acte false, a unor ajutoare acordate firmelor afectate de restricțiile impuse în perioada pandemiei de COVID-19. La începutul lunii martie, autoritățile federale americane ar fi început destructurarea grupării și au demarat un val de rețineri.

Printre primii suspecți care au ajuns în arest a fost Valentin Andrei Hojbotă, zis Niky Percea, cunoscut în mediile infracționale din România ca vlogger.  Niky Percea avea un cont deschis pe TikTok, unde conversa pe diferite teme cu foști deținuți, dar și cu urmăritul internațional Cristian Rizea, fost deputat condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de influență și spălare de bani.

Cum a fost prin Marian Mavrichie în SUA

Marian Mavrichie a fost prins când scotea bani de pe un card clonat. Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că Niky Percea era chiriaș într-un complex de lux și figura că ar putea deține o firmă care închiria autoturisme, dar și ambarcațiuni, cu sediul în Miami.

Printre persoanele reținute de FBI este și Cătălin Mavrichie. Acesta ar fi fost prins în flagrant chiar în timp ce scotea bani de pe un card clonat. Dacă va fi găsit vinovat, Cătălin Mavrichie va executa o pedeapsă într-un penitenciar federal, după care va fi expulzat și trimis înapoi în România, informează gandul.ro.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou