Cele mai tari farse de 1 aprilie din istorie

Mălina Andrei, 31 martie 2015, Ora 22:31

  • print
  • |
cele-mai-tari-farse-de-1-aprilie-din-istorie-46167-1.jpg

De 1 Aprilie, toți căutăm idei de farse care se pot face ușor, dacă tradiția tot nu pare să se învechească. În fiecare an ne gândim la noi modalități de-a-i păcali într-un mod original și creativ pe cei din jur fără ca ei să se prindă. Nu vrem să-i speriem de moarte sau să-i lăsăm fără haine în centrul orașului, așa că încercăm să găsim un echilibru între amuzament și nesimtire.

Deși majoritatea se rezumă la a înlocui zahărul cu sarea sau la a pune tot felul de insecte în mâncarea amicilor, există persoane care au dus această tradiție la un cu totul alt nivel. Mirror prezintă 10 farse careu au rămas în istorie.

10. În 1980, BBC a anunțat că, pentru a putea ține pasul cu vremurile, Big Ben va trece la formatul digital. Vestea i-a șocat pe ascultători, care au început imediat să protesteze. Iar BBC-ul din Japonia a anunțat chiar că acele ceasului vor fi vândute primilor patru ascultători.

9. În 2007, site-ul "Lebanon Circle", desinat pasionaților de magie, a postat o imagine cu o creatură care semăna cu o zână, precizând că a fost descoperită de un bărbat care își plimba câinele în apropiere de un vechi drum roman din Derbyshire. Zeci de mii de vizitatori au venit să vadă creatura, însă la scurt timp proprietarul site-ului a mărturisit că a fost vorba de o farsă. Chiar și așa, au existat persoane care au continuat să îl sune și care nu au putut accepta că zâna nu era reală.

8. În 1978, în Portul Sydney a apărut o barjă care trăgea un iceberg. Dick Smith, un om de afaceri din zonă, a susținut că a fost adus din Antarctica și că va fi tăiat în bucățele mici, pe care le va vinde pentru 10 cenți fiecare. Stațiile radio au relatat despre acest eveniment pe larg, însă când a început să plouă, s-a descoperit că "icebergul" era făcut de fapt din spumă de ras.

7. În 1860, oamenii din Marea Britanie au fost invitați la Turnul Londrei pentru a vedea ceremonia spălării unor lei albi. În câteva ore, foarte mulți oameni s-au adunat în fața Turnului, însă toți au fost dezamăgiți că niciun leu nu a mai fost ținut în clădire de secole întregi. 


6. În 1998, Burger King a publicat o reclamă în ziar în care anunțat că pune în vânzare Whoopper-ul pentru Stângaci, creat special pentru cele 32 de milioanede americani stângaci. Burgerul conținea aceleași ingrediente că originalul, însă erau... rotite la 180 de grade. 

5. Pe 1 aprilie 1972, ziarele din toată lumea scriau că a fost descoperit cadavrul monstrului din Loch Ness, de o echipă de cercetători. Jurnaliștii relatau chiar că are peste 5 metri lungime. Însă când cadavrul a fost analizat, s-a descoperit că era vorba de fapt de o focă-elefant, iar John Shields, angajatul unei grădini zoologice, a mărturisit că el a plasat leșul în acel loc, asta după ce a făcut "mici" modificări la el.

4. În 1977, The Guardian a realizat un material amplu despre San Serriffe, o mică țară situată în Oceanul Indian, formată din mai multe insule și care are formă semnului punct și virgulă. Telefoanele redacției au sunat toată ziua, cititorii dorind să afle informații despre ceea ce părea un loc perfect de vacanță, însă toți au fost dezamăgiți când au aflat că era vorba doar de o farsă.

3. Pe 1 aprilie 1976, în timpul unui interviu la radioul BBC 2, astronomul Patrick Moore a anunțat că, la ora 9:47, va avea loc un eveniment astronomic "unic în viață". Mai exact, Pluto urma să se deplaseze în spatele planetei Jupiter, iar acest fenomen urma să reducă forța atracției gravitaționale de pe Pământ. Moore le-a spus ascultătorilor că dacă vor sări în acel moment, vor simți că plutesc. Sute de oameni au susținut apoi că s-a întâmplat așa cum a prezit Moore, iar o femeie a declarat chiar că a plutit prin cameră.

2. În 1957, în timpul unei emisiuni difuzate de postul Panorama, a fost prezentat un reportaj de trei minute despre o localitate din sudul Elveției în care oamenii cultivă spaghete. Mai mulți "localnici" au demonstrat în fața camerei cum culegeau spaghetele din copaci și le puneau în coș. "Nimic nu se compară cu spaghetele din grădină ta", adăugau aceștia. Fascinați, oamenii au sunat la BBC și au întrebat cum pot cultiva și ei spaghete, iar postul le-a răspuns: "Puneți spaghetele în sos de roșii și sperați că va funcționa".

1. Nici suedezii nu sunt mai prejos când e vorba de farse. În 1962, în țară exista o singură televiziune, care transmitea alb-negru. De 1 aprilie, expertul tehnic al stației, Kjell Stensson, le-a spus privitorilor cum pot vedea și ei color: "Tot ce trebuie să faceți este să puneți pe ecran o pereche de colanți". Mii de telespectatori au luat parte la această farsă și au făcut întocmai, căutând colanți prin casă și tăindu-i pentru a vedea, în sfârșit, color.

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:09
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou