Sânziana Buruiană vă recomandă: Dovleac cu chiftele
Ziarul Atac, 10 septembrie 2009, Ora 02:16
- |
- Tweet
Ingrediente: o ceapă, şase dovlecei, o legătură mărar, sare, un ardei, două roşii, o lingură oţet, smântână.
Mod de preparare: O ceapă tăiată şi prăjită puţin împreună cu rântaşul. Separat în altă oală se fierbe dovleacul, cu mărar, sare, un ardei întreg, două roşii tăiate în patru.
Când se fierbe dovleacul nu se pune apă multă pentru că el lasă apa multă. Când este gata se toarnă peste rântaş şi se mai fierbe cam cinci minute împreună. Se stinge focul şi apoi se pune o linguriţă de oţet. În farfurie se pune şi puţină smântână deasupra. Sarea se pune după gustul fiecăruia. Separat se fac chiftelutele şi ... poftă bună.