ATENȚIE! Peștele devine periculos. Află când !
Ziarul Atac, 8 octombrie 2010, Ora 20:46
- |
- Tweet
Orice dietă echilibrată, mai ales datorită conţinutului bogat de acizi graşi esenţiali omega 3 cine ar putea crede că peştele poate pune sănătatea în pericol? Ei bine, consumul acestui aliment nu este complet lipsit de riscuri.
Deşi nimeni nu ar trebui să excludă peştele din alimentaţie, există categorii de persoane care ar trebui să consume acest aliment cu precauţie şi să aleagă doar anumite tipuri de peşte.
Aceasta deoarece unele specii sunt contaminate cu mercur, un element toxic pentru inimă, creier şi sistemul nervos. De aceea, potrvit recomandărilor Administraţiei Americane pentru Siguranţa Alimentelor şi Medicamentelor, nu ar trebui să mâncăm mai mult de 340 grame de peşte pe săptămână, însă în funcţie de greutatea corporală a fiecăruia cantitatea recomandată ar putea să fie mai redusă sau mai ridicată.
Femeile gravide şi copiii sunt cei mai expuşi
Expunerea la mercur poate afecta dezvoltarea neurologică a fătului şi, de aceea, anumite tipuri de peşte nu sunt indicate femeilor însărcinate sau celor care alăptează. De asemenea, copiii mici sunt şi ei expuşi intoxicării cu mercurul conţinut de peşte şi trebuie să-l consume cu moderaţie..