AUR pe primul loc la europarlamentare

Mihai Ghezea , 16 noiembrie 2023, Ora 08:49

  • print
  • |
aur-pe-primul-loc-la-europarlamentare-48037-1.png

 'Dacă va candida Ciolacu, candidez și eu la prezidențiale' - Planurile politice ale AUR pentru 2024

Partidul AUR crede că poate să dea o nouă lovitură în alegerile de anul viitor, după intrarea în Parlament care a lăsat mulți analiști politici cu gura căscată.

Sondaje interne comandat de AUR dau partidul pe primul loc la europarlamentare, cu 29%, față de partidul de pe locul doi, PSD - 26%. „PNL dacă ia 12% e bine”, spun sursele citate.

La locale, pe lângă un număr cât mai mare de primari, AUR vrea să racoleze actuali edili și un obiectiv specific este să obțină funcția de viceprimar al Capitalei. La alegerile parlamentare, AUR vrea să depășească 100 de mandate.

„Dacă va candida Ciolacu, candidez și eu la prezidențiale. Dacă va candida Geoană, nu am șanse. Dar să candidez e un scenariu pe care PSD îl dorește, așa că e bine să stăm să așteptăm. Avem mai multe variante, i-am testat pe mulți - Terheș, Dan Puric, Ioan Aurel Pop. Mircea Diaconu are probleme de sănătate și a fost operat. E diferență de 10% între mine și Ciolacu”, ar fi spus George Simion în discuții informale la partid.

AUR ar intra la guvernare „doar dacă ieșim pe primul loc la parlamentare” sau dacă ar câștiga alegerile prezidențiale. Culmea este că partidul are momentan mai multe „canale de comunicare” deschise cu PNL decât cu PSD pentru că AUR l-ar fi iritat pe Ciolacu.

„Relația cu Șoșoacă e foarte bună, să îi dea Dumnezeu sănătate!”, mai spun surse din AUR, conform cărora fosta senatoare a partidului, acum în fruntea partidului SOS România, ar putea trece pragul electoral cu ajutor din partea AUR.

„Șoșoacă ne este utilă, fiindcă devenim frecventabili. Poate trece pragul, chiar m-ar bucura”, consideră un lider AUR.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou