Băsescu despre MAFIA din EDUCAȚIE și "visul doamnei ANDRONESCU, să intri la facultate fără BAC"

Cristian Blănuţă, 10 iulie 2014, Ora 12:23

  • print
  • |
basescu-despre-mafia-din-educatie-si-visul-doamnei-andronescu-sa-intri-la-facultate-fara-bac-41663-1.jpg

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu este de acord cu multe din modificările din noua lege a Educaţiei.

Băsescu s-a referit la mai multe chestiuni din această lege, cum ar fi posibilitatea urmăririi doctoratului la fără frecvenţă.

„E jenantă degradarea ideii de doctorat, şi eu aş fi putut lua un doctorat ca şi Ponta, dar eu nu mă împopoţonez cu titluri. A plagiat un doctorat şi atunci vine şi spune că se poate face doctorat şi la fără frecvenţă. Doctoratul înseamnă cercetare profundă, indiferent de domeniu. Iar să-l faci la fără frecvenţă înseamnă să ai un dispreţ total faţă de educaţie", a spus Băsescu, la Adevărul Live.

De asemenea, şeful statului a comentat şi alte măsuri din această lege, cum ar fi anul pregătitor la facultate pentru cei care nu au luat bacalaureatul. Pentru Băsescu, următorul pas ar fi recunoaşterea acestui an.

„Să intri la facultate fără bacalaureat, visul mai vechi al doamnei Andronescu, văd că se conturează iar. Cei care nu au luat bacalaureatul să poată face un an pregătitor la facultate. Pasul următor ar fi recunoaşterea acestui an. Şi ajungi să dai bacalaureatul după ce ai intrat la facultate. Această decizie nu vine din presiunea facultăţilor de stat. E succesul mafiei din educaţie. Probabil, un Spiru Haret s-a bătut pentru această măsură", a spus Traian Băsescu.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou