Cum sunt protejați infractorii din P.S.D.

Alin Cătălinoiu, 8 decembrie 2023, Ora 21:25

  • print
  • |
cum-sunt-protejati-infractorii-din-p-s-d-48083-1.jpeg

 

Partidul Social Democrat se pregătește de alegeri?

Cum sunt protejați infractorii din P.S.D.!

 

În paginile publicației naționale de informații și atitudine ,,Atac la persoană"  am prezentat la data de 25 noiembrie cazul unui primar din Județul Călărași care a fost ales în funcția menționată, candidând pe listele electorale ale Partidului Social Democrat.

Acel ales local este vizat ca autor al infracțiunii de abuz în serviciu comisă în formă continuată, în cuprinsul a mai multor plângeri penale care au fost depuse și se află în cercetare la organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

După cum este logic, atunci când cineva depune împotriva ta o plângere penală, în mod firesc nivelul de simpatie pe care îl ai față de acea persoană nu poate fi la un nivel prea ridicat, ci așa cum este normal, să nu ai sentimente pozitive față de acea persoană, chiar dacă faptele sesizate în plângerea care te vizează sunt reale.

Această atitudine este de înțeles, dar atunci când ai o calitate oficială ești obligat să te conformezi dispozițiilor legale și să nu acționezi instinctiv, chiar dacă simți pornirea de a avea o atitudine violentă față de de cel care a semnalat organelor de urmărire penală faptele de natură penală pe care le-ai comis.

Într-o traducere simplă, chiar dacă ai vrea să îl omori pe cel care a sesizat organele de urmărire penală pentru faptul că a făcut acest lucru, nu ai voie să faci așa ceva, statutul de ales local ce beneficiază de drepturi bănești și alte avantaje legale și care teoretic ar trebui să acționeze în interesul membrilor comunității din unitatea administrativ-teritorială unde ai fost ales fiind incompatibil cu acțiunile violente îndreptate împotriva membrilor acelei comunități.

În cazul lui Florin BORDEI, primarul Comunei Căscioarele din Județul Călărași, aceste reguli de bun simț nu sunt aplicate.

Așa cum semnalat public, la 10 noiembrie 2023 Florin BORDEI a încercat să ucidă un jurnalist care a sesizat organele de urmărire penală și a prezentat probe privind comiterea de către acesta în calitatea sa de primar al Comunei Căscioarele, a infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Anterior au existat atenționări la adresa vieții respectivului jurnalist, fiind promovată în spațiul public știrea morții acestuia, ca modalitate de intimidare în scopul încetării demersurilor sale jurnalistice și a celor judiciare.

Tot în spațiul public a fost promovată informația că anterior încercării de ucidere a jurnalistului care a sesizat organele de urmărire penală și a prezentat probe privind comiterea de către primarul Florin BORDEI de infracțiuni, tatăl acestuia a recunoscut în mod public în cuprinsul unei postări pe rețelele de socializare, faptul că prin intermediul sistemului de supraveghere ale cărui camere de supraveghere sunt amplasate pe teritoriul Comunei Căscioarele, este exercitată supravegherea jurnalistului a cărui ucidere a încercat fiul lui să o realizeze.

Despre această situație privind încercarea de ucidere a jurnalistului au fost sesizate organele de urmărire penală fiind constituit dosar penal și fiind evidențiate elementele din cuprinsul cărora rezultă că încercarea de ucidere a jurnalistului de către Florin BORDEI a avut caracter premeditat și că ea se datorează faptului că cel a cărui ucidere a fost încercată, a sesizat organele de urmărire penală și a prezentat probe privind comiterea de infracțiuni de către acesta.

Acest caz prezintă elemente de similitudine cu cel privind amenințarea și șantajarea jurnalistei Emilia ȘERCAN de către chestorul de poliție Adrian IACOB și comisarul șef de poliție Petrică-Mihail MARCOCI, care ocupau la data comiterii faptei funcțiile de rector și respectiv prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, prin intermediul subinspectorului de poliție Gheorghe Adrian BĂRBULESCU din cadrul aceleiași instituții.

La acel moment s-a acționat cu celeritate, faptele au fost constatate în mod complet, urmărirea penală a fost efectuată în mod competent, fără ca autorii infracțiunii să fie favorizați, fiind trimiși în judecată și condamnați.

Fără a face speculații cu privire la motivele pentru care în cazul șantajării jurnalistei Emilia ȘERCAN s-a putut ca cercetările să fie efectuate într-un interval de timp rezonabil, iar în cazul privind încercarea de către Florin BORDEI de ucidere a jurnalistului de la publicația națională de informații și atitudine ,,Atac la persoană"  față de autorul infracțiunii încă să nu fie luată vreo măsură preventivă, este în mod cert o temă de analiză.

Deoarece nu se dorește ca efectuarea altor demersuri legale care pot fi efectuate, să fie etichetate ca fiind exercitare de presiuni asupra organelor  care efectuează activități de cercetare în cauza la care am făcut referire, ne mulțumim să constatăm că la 29 de zile de la încercarea de ucidere a jurnalistului de la publicația națională de informații și atitudine ,,Atac la persoană", primarul P.S.D.-ist Florin BORDEI, încă este în stare de libertate și apt să comită alte infracțiuni.

Despre acțiunile infracționale ale subalternului lor politic Florin BORDEI constând printre altele în încercarea de ucidere a unui jurnalist, a fost informat atât Paul STĂNESCU, secretarul general al Partidului Social Democrat, cât și Ion-Marcel CIOLACU prim-ministrul Guvernului României și președintele P.S.D..

Deoarece Florin BORDEI are calitatea de ales local pe listele Partidului Social Democrat iar o parte dintre încălcările dispozițiilor legale care îi sunt imputabile, le-a comis în calitatea sa de primar al Comunei Căscioarele, s-a solicitat lui Paul STĂNESCU analizarea aspectelor sesizate și comunicarea unui punct de vedere referitor la poziția conducerii P.S.D. cu privire la comportamentul acestuia în cadrul comunității din care face parte, în comuna în care este primar și președinte al Organizației P.S.D. din localitate și faptele care îi sunt imputate și dispunerea de măsuri legale potrivit competențelor pe care le are. 

Lui Paul STĂNESCU i cerut să comunice dacă, în situația în care în urma verificărilor se va constata că Florin BORDEI a comis încălcări ale dispozițiilor legale, acestuia i se va permite ca la alegerile din anul 2024, să candideze pe listele Partidului Social Democrat.

 

Referitor la modul în care au reacționat reprezentanții Partidului Social Democrat care au fost sesizați despre acțiunile infracționale ale primarului P.S.D.-ist Florin BORDEI, concluziile sunt unele total negative și de lipsă de speranță, atât pentru românii care pot fi victime ale infracțiunilor, cât și pentru starea generală de legalitate aflată în declin evident în România.

Printr-o adresă scurtă trimisă de către Guvernul României la 15 zile de la data când a fost informat cu privire la infracțiunile comise de către primarul P.S.D.-ist Florin BORDEI, s-a comunicat sec, ,, Confirmăm primirea petiției dumneavoastră.”, iar Partidul Social Democrat nu a avut amabilitatea de a comunica nimic.

Fără a specula că la nivelul conducerii Partidului Social Democrat există practica de a proteja pe acei membri ai partidului lor care comit infracțiuni, este totuși greu să nu constați că nici Paul STĂNESCU, nici Ion-Marcel CIOLACU nu au manifestat vreun interes pentru faptul că unul dintre subalternii lor politici a încercat să ucidă un om.

În aceste condiții nu este cazul că deși au trecut 29 de zile de la încercarea de ucidere a unui jurnalist care a denunțat comiterea de infracțiuni de către un primar P.S.D.-ist nu s-a făcut nimic pentru punerea lui în stare de a nu mai putea comite alte infracțiuni, ci despre atitudinea de dispreț a liderilor partidului din care face parte autorul, respectiv Paul STĂNESCU și Ion-Marcel CIOLACU care nu au exprimat dezaprobarea pentru faptele colegului lor de partid și subalternului lor politic.

Aceștia datorită faptului că se află la guvernare își permit să nu se conformeze dispozițiilor legale și să își manifeste disprețul față de cetățenii români, inclusiv atunci când se atentează la viața lor.

În mod cert acest tip de comportare constituie o dovadă că P.S.D. se pregătește de campanie electorală și încearcă să îi elimine pe cei care îi critică.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou