Diana Șoșoacă, scrisoare 'fără stimă' pentru Zelenski

Ştefan Diaconu, 10 octombrie 2023, Ora 13:21

  • print
  • |
diana-o-oaca-scrisoare-fara-stima-pentru-zelenski-48024-1.jpg

Diana Șoșoacă, scrisoare 'fără stimă' pentru Zelenski: 'S-a speriat de mine și nu mai ține discursul în Parlament?'

Diana Șoșoacă îi trimite o scrisoare publică președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, totul după ce liderul de la Kiev și-a schimbat programul în România.

„Domnule preşedinte Volodimir Zelenski,

Înainte de a veni în România să cereţi alte favoruri, și mai mulţi bani, şi mai multă susţinere, ar fi trebuit să luaţi în considerare situaţia etnicilor români din Ucraina.

Vă solicit, în primul rând, să redeschideţi școlile și liceele care au funcționat pe timpul Uniunii Sovietice în teritoriile românești, atlfel înseamnă că sunteţi mai rău decât Uniunea Sovietică! Cum e posibil să interziceţi minorităţii române să înveţe în propria limbă?

Apoi, vă solicit să redeschideți bisericile românești pe care le-ați închis și să permiteți oficierea slujbelor religioase în limba română. Le interziceți rugăciunea în limba română fraților noștri din Ucraina, dar veniți în România să cereți ajutor? Opriți prigoana împotriva preoților creștini ortodocși, nu numai români, și eliberați-i din detenție pe cei care au fost închiși pentru apărarea credinței noastre.

De asemenea, este timpul să recunoașteți etnia și limba românească și să încetați să mai folosiți denumirea falsă de etnie și limbă moldovenească pentru frații noștri, pentru că ei sunt tot români.

Dacă tot aveți nevoie de România, cum puteți să îi trimiteți pe etnicii români să fie carne de tun în prima linie a frontului? Nu este aceasta o modalitate perversă de a extermina etnia românească din Ucraina, din teritoriile istorice ale României? Cum vă mai puteți numi aliatul României cu un asemenea comportament?

Vă atrag totodată atenția că nu puteți distruge Delta Dunării, nici falimenta fermierii români, și apoi să defilați în aliatul României.

Atâta vreme cât aveți un comportament dușmănos la adresa etniei românești și a statului român, nu veți avea parte de respectul nostru și nici nu meritați sprijinul României.

Fără stimă,

Senator Avocat Diana Iovanovici-Şoşoacă

Preşedintele Partidului S.O.S. România”, se arată în scrisoare.

Diana Șoșoacă a participat de mai multe ori la diverse evenimente la Ambasada Rusiei de la București.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou