Dragnea, dat de gol în privința ordonanței traseismului

Cristian Blănuţă, 26 septembrie 2014, Ora 12:48

  • print
  • |
dragnea-dat-de-gol-in-privinta-ordonantei-traseismului-43570-1.jpg

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost cel care a insistat cu Ordonanța traseiștilor. Pentru a-și argumenta poziția, Liviu Dragnea a explicat că această solicitare vine din teritoriu, de la primari, care se plâng că luptele politice blochează administrația. 

Președintele Asociației Comunelor din România, Emil Drăghici, îl contrazice însă pe Dragnea și susține că primarii n-au cerut niciodată bilet de voie de la traseism, scrie stiripesurse.ro.

"Observ că numele meu şi al asociaţiei pe care o conduc este adus în discuţie ca fiind cei care am solicitat adoptarea ordonanţei. Nu este chiar aşa. Este doar parţial adevărat. În luna iulie în cadrul mai multor puncte prin care solicitam sprijin de la guvern, am avut şi pe cel prin care propuneam reglementarea situaţiei supleanţilor din consiliile locale provgeniţi din alianţe.

Concret, cerea să se reglementeze, nu pentru 45 de zile sau alt număr de zile, ci pentru întotdeauna, modalitatea de acces în consilii a supleanţilor proveniţi din alianţe existente sau desfiinţate. Atât și nimic mai mult.

Chestiunea asta se putea rezolva foarte simplu, trecându-se în lege prevederea ca pentru supleanţii unei alianţe să fie suficientă semnătura şefului său de partid nu şi a celorlalţi din alianţă, atunci când supleantul trebuie să ocupe un loc vacant. Altceva nu am mai cerut legat de problema care se discută acum legat de ordonanţă. A, am mai solicitat ca să se reglementeze şi o altă situaţie, de această dată pentru toţi supleanţii, şi anume să se modifice legea şi să nu se mai permită consiliilor locale să blocheze accesul supleanţilor atunci când apar locuri vacante", a declarat Drăghici, la Realitatea TV.

Tot Emil Drăghici a mai afirmat că a primit textul ordonanţei - pentru a-l discuta în cadrul conducerii asociaţiei pe care o conduce - joi 28 august 2014, la „ora 13.30". Deci, textul ordonanţei a fost trimis în teritoriu pentru a fi dezbătut cu doar 30 de minute înainte de începerea şedinţei de guvern în care ordonanţa va fi adoptată.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou