Drulă: Nu credeam că încă am resurse să mă șocheze acest președinte. Să spui că alegerile sunt un moft într-o democrație e de noaptea minții"

Diana Ionescu, 14 aprilie 2023, Ora 08:11

  • print
  • |
drula-nu-credeam-ca-inca-am-resurse-sa-ma-ocheze-acest-pre-edinte-sa-spui-ca-alegerile-sunt-un-moft-intr-o-democratie-e-de-noaptea-mintii-47808-1.jpg

Pe președintele Klaus Iohannis, PNL-iști și PSD-iști îi cam deranjează democrația, a constatat Cătălin Drulă, liderul USR, după discuțiile apărute privind comasarea unor alegeri de anul viitor. 

Amintim că în 2024 au loc toate cele patru rânduri de alegeri, iar PNL tot insistă pe comasarea localelor cu parlamentarele. Oficial, PSD-iștii tot repetă că ei nu vor să discute despre asta, deoarece altele sunt acum grijile românilor. Numai că, joi, președintele Klaus Iohannis i-a dat de gol pe social-democrați, susținând că subiectul comasării „se discută în partide", deci nu doar în PNL.

Ce spune liderul USR despre comasarea alegerilor

Cătălin Drulă susține că românii n-ar avea nimic de câștigat din comasarea alegerilor, ba dimpotrivă.

„Dacă vă uitați la cum și-a structurat președintele Iohannis (discursul), a spus "să vedem dacă e ceva util partidelor", Adică partidelor, adică pentru PNL dacă e ceva util. Și PSD...

Nu credeam că încă am resurse să mă șocheze acest președinte, că îl cunosc, din păcate, bine. Dezamăgirile s-au întâmplat toate, dar astăzi mai ales pe tema asta... OK, cu economia, cu minciunile, cu creșterile record la hectar, cum li se pare românilor când văd prețurile la raft... Dar să spui că alegerile sunt un moft într-o democrație, că suntem un pic încurcați la anul că avem alegerile astea, că trebuie să ne alegem primari, Parlament, președinte e deranj. Mi se pare de noaptea minții...

Dacă s-ar putea să nu mai facem alegeri și să facă acolo la coaliție, să ne spună pe o listă cine să conducă România, aproape ar fi bine...", a declarat ironic Drulă, în cadrul emisiunii „Bună, România!", moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

De altfel, liderul USR a anunțat încă de anul trecut, de când a fost deschis prima dată subiectul, că nu e de acord ca alegerile să fie comasate.

„Deja sunt patru buletine de vot în alegerile locale - pentru preşedinte de consiliu judeţean, primar şi cele două consilii, local şi judeţean. Să mai adaugi încă nişte buletine de vot, încercând să ameţeşti oamenii... Cumva e o jignire, ca multe lucruri pe care le face această guvernare.

Ei cred că o să îi ameţească pe oameni, dându-le şase buletine. (...)

E în sine un act de laşitate şi ticăloşie politică, pentru că, dacă ești asumat, te prezinţi corect în faţa oamenilor", afirmase Cătălin Drulă în decembrie anul trecut.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou