Geoană și Vanghelie și-au lansat „noua stângă”

Mălina Andrei, 2 februarie 2015, Ora 00:20

  • print
  • |
geoana-si-vanghelie-i-au-lansat-noua-stanga-45406-1.jpg

Exclușii din PSD, Mircea Geoană și Marian Vanghelie şi-au lansat, duminică, la Romexpo, mult râvnitul proiect social-democrat pe care l-au intitulat "România noastră". Mircea Geoană și Marian Vanghelie au anunțat că vor să lanseze o nouă formațiune politică, imediat după excludere, iar formațiune să fie un nou PSD.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de stat al României.

Alături de inițiatori, s-au aflat o serie de parlamentari între care Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tătaru, Cătălin Croitoru, Petre Petrescu Florentin Gust, Valer Marian. Între inițiatorii grupului, se mai află consilierii lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie, Ana Cătăuță și Bogdan Georgescu.

Mircea Geoană și Marian Vanghelie, după ce au fost excluși din PSD, au anunțat că vor să lanseze o nouă formațiune politică, un nou PSD, ca răspuns la actualul PSD, condus de premierul Victor Ponta.

Fostul preşedinte al PSD a anunţat şi data lansării noii formaţiuni politice la care lucrează de aproape două luni. Senatorul a precizat că grupul de inițiativă seva exprima public la finalul acestei săptămâni. 

"Vom avea o exprimare extrem de energică și consistentă în Parlament și în Camera Deputaților, imediat după 1 Februarie, și după ce vom avea o moțiune de cenzură de succes, în condițiile în care există o coaliție între noul PSD și nou PNL, în care știm ce proiect propunem românilor", a declarat Mircea Geoană.
La Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), au fost depuse, încă din data de 12 ianuarie, două cereri de înregistrare a partidului inițiat de senatorul Mircea Geoană și primarul Marian Vanghelie.

Iniţiativa noastră pentru un nou proiect social-democrat va schimba majoritatea. Vom avea o nouă majoritate, vom avea un nou Guvern. Sultanatul politic Ponta se va încheia în câteva săptămâni", a spus Geoană, în deschiderea evenimentului.

Deocamdată, mişcarea rebelilor din PSD numără 16 parlamentari, însă Vanghelie susţine că manevrele sunt mult mai ample.

"Vă promit că vom avea peste 50 de parlamentari. Am avut discuţii cu peste 100 de parlamentari", a declarat Marian Vanghelie duminică.

Fostul primar al Sectorului 5 a anunţat şi o ţintă de-a dreptul spectaculoasă: "Eu îmi doresc să avem două milioane de membri", a mai precizat Vanghelie. Anunţul vine la doar o zi după ce liderul UNPR, Gabriel Oprea, făcea publică ţinta de 1 milion de membri până în 2016. În prezent, cel mai mare partid din România este PSD, cu aproximativ 500.000 de membri.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou