Iohannis, ca om din public

Ziarul Atac, 24 noiembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
iohannis-ca-om-din-public-44515-1.jpg

M-am dus la lansarea cărții de convorbiri între Alina Mungiu-Pippidi și Vartan Arachelian despre primii 25 de ani de tranziție autohtonă. Asta s-a întîmplat la Gaudeamus, sala Cupola.

Cum se aflase că urma să vină la lansare și noul președinte, Klaus Iohannis, ca invitat al Alinei, televiziunile, ziarele și radiourile și-au trimis reprezentanți la fața locului. Iohannis, care primise binecuvîntarea Curții Constituționale cu cîteva ore înainte, apare, dă bună ziua și se așază pe scaunul care îl aștepta, în primul rînd. Vorbesc cei care făceau lansarea, care trebuia să țină o oră. Reporterii cînd văd că se termină ora și Iohannis nu e invitat să ia cuvîntul încep să se agite și le făceau semne celor de la masa cu microfoane, să-i ceară și lui Iohannis să spună ceva. Nimic.

Iohannis a stat în public, în postura de invitat, în timp ce cameramanii nu-și mutau instrumentele de la el. Cînd s-a terminat lansarea, reporterii s-au repezit cu microfoanele la el. Nu știu ce le-o fi zis, dar i-am auzit pe reporterii care veniseră să-i culeagă vorbele de pe buze. Ăștia (adică cei de la masa lansării) sînt nebuni; cred că pentru ei am venit? Acum, ca omul care e de partea presei, mă întreb: 1. De ce nu i s-a dat microfonul și lui Iohannis? 2. De ce Iohannis, căruia i se adresau vorbitorii, în adresările lor de la microfon, n-a cerut el microfonul, ca invitat special de era?

Rezerva lui Iohannis, care nu făcea parte dintre vorbitorii anunțați ai lansării, e un comportament prezidențial atipic.

Adică noul președinte, în loc să pună mîna pe microfon. se mulțumește cu rolul de om din public? Aici, s-ar putea spune că Iohannis vrea să fie altfel decît predecesorii săi. Dar, cum să zic, cînd toată presa a venit la o lansare de carte, ca să-l audă pe Iohannis, chiar dacă în protocolul lansării, rolul lui Iohannis era de simplu om din public, fostul primar al Sibiului ar fi trebuit să dea și presei ceva: un mic, o măslină.

Nu ca să intre în grațiile presei, ci pentru că la fel cum unii dintre românii din diaspora au protestat fiindcă n-au putut vota, jurnaliștii care au așteptat de pomană să-l audă cuvîntînd, să-l ia la ochi, fiindcă îi lasă să vorbească singuri.

Cristian Teodorescu

Sursa: voxpublica.realitatea.net

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou