IOHANNIS: Nu vreau încă o generație de sacrificiu!

Cristian Blănuţă, 27 septembrie 2014, Ora 13:31

  • print
  • |
iohannis-nu-vreau-inca-o-generatie-de-sacrificiu-43597-1.jpg

Klaus Iohannis și-a lansat astăzi candidatura la Președinție în Piața Victoriei. Reprezentantul ACL pentru Cotroceni le-a transmis celor aproximativ 50.000 de suflete venite din toate județele ce are de gând să facă pentru oamenii din România dacă ajunge președinte.


„Vă vorbesc vouă, celor mai tineri dintre noi, care votați acum pentru prima dată sau care sunteți la început de drum.
Și vă spun: voi sunteți viitorul, pentru voi trebuie să construim România lucrului bine făcut. Astăzi, mulți dintre părinți au sufletul împărțit: între durerea de a-și vedea copiii plecând în străinătate și dorința de a-i vedea împliniți. E trist și nedrept și pentru părinți, și pentru copii. E păcat că România, o țară atât de bogată, cu atâtea resurse, cu oameni de toată isprava a ajuns aici.

Și a ajuns aici din cauza lipsei de viziune a celor care conduc astăzi, din cauza spectacolului steril. Ne irosim energiile și potențialul în dispute mărunte, în subiecte care n-au nimic de-a face cu viața reală.

Sunt convins că și în acest moment, în care vă vorbesc, sunt oameni care nu se gândesc decât cum să mă atace, sunt televiziuni care nu știu ce poveste să mai inventeze despre mine, ce diversiuni să mai arunce pe piață. Aceste lucruri nu mă interesează. Nu mă afecteză și nu mă vor opri!

Pentru voi, cei mai tineri dintre noi, îi provoc pe contracandidații mei la o dezbatere serioasă despre cum facem ca țara noastră să redevină una a oportunităților, cum regîndim sistemul de educație în așa fel încât să ofere pregătire, dar și opțiuni diferite, după abilitățile și preocupările fiecăruia.

Vă vorbesc și vouă, celor care sunteți în puterea vârstei, încă tineri, dar și maturi, cu responsabilități. M-am întâlnit cu oameni ca voi care îmi spun că nu mai vor să muncească doar pentru a plăti facturi și taxe la stat, că nu mai vor să stea cu frica zilei de mâine, cu teama că nu vor avea cu ce să-și crească un copil sau că își vor pierde locul de muncă.

Oameni gata să renunțe la aspirații, care nu mai văd un viitor posibil pentru ei în țara noastră. Oameni pe care tânărul prim-ministru, în care și-au pus speranțe, i-a dezamăgit profund.

Nu vreau ca generația voastră, a celor de 30, 40, 45 de ani, să fie încă o generație de sacrificiu. Mă adresez vouă și vă spun: încă nu e prea târziu, dar peste 5 ani va fi. Vă chem să fiți aliații și partenerii mei, pentru ca din noiembrie să construim România lucrului bine făcut.

Nu v-am uitat nici pe voi, părinții și bunicii noștri. Vă vorbesc în egală măsură. Ați trecut prin ce a fost mai greu. Ați cunoscut ororile comunismului și lipsa de libertate, greutățile tranziției, strânsul curelei și iluzia schimbării. Ați muncit pentru ca această societate să meargă înainte. Și ea nu v-a răsplătit îndeajuns.

Mă adresez vouă și vă spun: avem în 2014, la un sfert de secol după Revoluție, șansa de reașeza România pe un drum al speranței, al prosperității și al respectului. Veți avea în mine un președinte care vă respectă, care vă reprezintă cu decență și care vă prețuiește", a fost discursul lui Iohannis.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou