Klaus Iohannis atacă dur Austria! "Pentru Croația a știut să voteze da"

Anca Bratu, 12 decembrie 2022, Ora 20:00

  • print
  • |
klaus-iohannis-ataca-dur-austria-pentru-croatia-a-tiut-sa-voteze-da-47127-1.jpg

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, la Palatul Cotroceni despre scandalul pe tema Schengen, după ce Austria a refuzat aderarea României.

"Românii sunt revoltați și pot să-i înțeleg. dar în politică nu contează, Noi suntem aleși pentru a rezolva problemele comunității. Acest vot nu mă face să dau înapoi și personal sunt hotărât să duc lucrurile mai departe. Asta nu va fi simplu. Acum, vom avea o întrunire a Consiliului European și voi ridica problema. Un nou vot va fi doar atunci când se întrunește JAI. E greu de crezut că va fi o schimbare de opinie la partea austriacă, dar nu înseamnă că nu vom discuta.

Sunt convins că vom găsi soluții și pentru această problemă, așa cum am făcut anul acesta. Sunt foarte hotărât să rezolvăm această problemă. Pe mine, o supărare sau o frustare nu m-a oprit niciodată. De data aceasta, este vorba de națiunea română. Sunt lucruri care puteau fi făcute mai bine. Voi reveni, de multe ori, la această chestiune. Următoarea discuție va fi la Bruxelles, înaintea Consiliului și cred că va dura puțin până găsim o soluțiue", a spus Klaus Iohannis.

„Votul din consiliul JAI este foarte problematic pentru noi toți. Trebuie să spun că am fost dezamăgit și supărat după ce am primit rezultatul. Această dezamăgire vine din faptul că noi de 11 ani ne străduim, negociem și sperăm să intrăm în Schengen. După ce în decursul acestui an am avut câteva reușite notabile, să nu uităm una din principalele piedici: a fost existența acelui MCV. Am reușit împreună cu Guvernul și coaliția să ajungem în punctul în care acest mecanism a fost ridicat. Am colaborat intens cu Olanda să-i convingem să-și schimbe opinia în chestiunea Schengen. Am colaborat și cu Suedia și am înlăturat rezervele lor.

În 16 noiembrie, aici, la București, a avut loc o întrunire a miniștrilor de interne. La final, ei au emis o declarație, care a fost foarte clară: România și Bulgaria sunt bine primite în Schengen. Doar două zile mai târziu ministrul austriac declara că Austria nu poate să admită o lărgire a spațiului Schengen. Au fost vehiculate diferite date, care nu au corespuns cu datele noastre și Frontex. Când a fost votul a avut loc un lucru interesant: Austria a spus că spațiul Schengen nu poate să fie extins, dar pentru Croația a știut să voteze da.

Acest mod de a face politică nu poate să fie considerat pozitiv. E foarte clar că migrația e o problemă, dar e la fel de clar că România nu e cauza unei migrații. România a primit un nu nemeritat pentru o chestiune pe care n-am cauzat-o, ba o combatem", a mai spus Iohannis.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:27
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou