Klaus Iohannis, noi consultări cu partidele la Cotroceni

Ziarul Atac, 5 mai 2015, Ora 11:25

  • print
  • |
klaus-iohannis-noi-consultari-cu-partidele-la-cotroceni-46466-1.jpg

Președintele Klaus Iohannis cheamă miercuri toți liderii de partid la a patra rundă de consultări la Palatul Cotroceni.

Pe surse, se presupune că vor fi discuții pe tema legii securității cibernetice.

Președintele Klaus Iohannis invită pentru ziua de miercuri liderii partidelor, la Palatul Cotroceni, pentru discuţii pe tema legii securității cibernetice.

Consultările pe Legile de tip "Big Brother" vor începe la ora 10,00.

În februarie, preşedintele Klaus Iohannis a cerut reanalizarea actelor normative care vizează accesul datelor de trafic internaţional şi al securităţii informatice. Interesant de remarcat, însă, este că partea de coordonare tehnică a consiliului care se va ocupa de această reanalizare este asigurată tocmai de SRI.

După ce Curtea Constituţională a decis că cele trei legi Big Brother sunt neconstituţionale, preşedintele Klaus Iohannis a cerut rediscutarea respectivelor acte normative.

Concret, la cererea lui Iohannis, Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) coordonat de SRI, a demarat un un proces de reanalizare a prevederilor legislative în domeniul accesului la datele de trafic informaţional şi al securităţii informatice.

Președintele Klaus Iohannis vrea o nouă strategie de apărare. Acesta a anunţat la bilanţul MApN că e nevoie de o lege clară şi de mai puţină birocraţie, pe măsura noilor provocări din domeniul apărării cum ar fi situaţia tensionată de la graniţa cu Ucraina sau atacurile cibernetice.

"În calitate de comandant al forțelor armate și de președinte al CSAT voi acorda atenția cuvenită atât problemelor ce țin de optimizarea cadrului legislativ și organizatoric al unei structuri de forță eficace și agile, cât și de buna pregătire a Armatei și de înzestrarea corespunzătoare a acesteia. Avem nevoie de o legislație clară, unitară și coerentă, de mai puțină birocrație și de dotări pe măsura provocărilor actuale, dar și a angajamentelor noastre", a spus Iohannis, la ședința de bilanț a MApN. 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou