MRU crede că UE va fi zdruncinată dacă Scoția se rupe de Regat

Cristian Blănuţă, 18 septembrie 2014, Ora 14:15

  • print
  • |
mru-crede-ca-ue-va-fi-zdruncinata-daca-scotia-se-rupe-de-regat-43388-1.jpg

Fostul ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, joi, vorbind despre referendumul din Marea Britanie, că UE s-ar confrunta cu o problemă serioasă dacă Scoția s-ar rupe de Regat.

"Un stat scoţian independent pune într-o problemă Uniunea Europeană. Evident, va avea propriile probleme, pentru că va depinde, cel puţin pentru o bună bucată de vreme, în supravieţuirea sa, de Londra. Dar din punct de vedere politic şi general strategic, va pune o problemă serioasă Uniunii Europene, care se va confrunta cu o situaţie pentru care nu e pregătită în acest moment, tot aşa cum va pune în cauză chiar tratatul fondator al Alianţei Nord-Atlantice.

Nu mai vorbesc de înscrierea în registrul Naţiunilor Unite şi în fine, toate celelalte blocuri unde s-ar putea certifica o naţiune nouă, renăscută în interiorul unui stat nou. Uniunea Europeană în felul acesta se confruntă cu o criză de amploare, pentru că este o criză de creativitate, nu o criză de situaţie, în sfârşitul unui an şi aşa extrem de aglomerat şi de fierbinte", a declarat Ungureanu pentru RFI.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou