Ponta: Aderarea la Schengen ţine de Franţa sau Olanda

Valeriu Daniel, 24 aprilie 2014, Ora 19:04

  • print
  • |
ponta-aderarea-la-schengen-tine-de-franta-sau-olanda-39599-1.jpg

Aderarea României la Schengen ţine de chestiuni de politică internă ale unor state din Uniunea Europeană, precum Franţa sau Olanda, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, la RRA, potrivit Agerpres.

„Din fericire, absolut toată lumea spune că e normal că trebuie să fim în Schengen, cel puţin cu frontierele aeriene, dacă în privinţa celor terestre mai durează. Din punct de vedere politic nu pot să spun că suntem mai aproape, pentru că, din păcate, decizia depinde de lucruri de politică internă" din state precum Franţa sau Olanda, a spus Ponta.

Premierul consideră că Germania nu se va mai opune aderării României la Schengen, dar vor fi probleme „atât timp cât opinia publică din Franţa, de exemplu, este păcălită, pentru că este o păcăleală. O păcăleală întreţinută şi de opinia publică şi de mass-media şi de politicieni".

„Emigraţia în Franţa nu se face cu cursele aeriene de la Bucureşti. Sau în Olanda, la fel, nu românii sunt emigraţia din Olanda", a explicat Ponta, la postul public de radio.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou