Ponta: De la 1 iunie reducem TVA la 9% pentru toate produsele agroalimentare

Mălina Andrei, 7 aprilie 2015, Ora 15:46

  • print
  • |
ponta-de-la-1-iunie-reducem-tva-la-9-pentru-toate-produsele-agroalimentare-46246-1.jpg

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, în şedinţa de Guvern, că începând cu data de 1 iunie va fi redusă TVA la 9% pentru toate produsele agroalimentare dar şi toate băuturile nealcoolice.

Măsura devine ușor de aplicat din punct de vedere fiscal, a completat premierul. De la 1 ianuarie 2016, Guvernul intenționeză să scadă TVA general la 20%.

Victor Ponta a declarat că nu poate adopta și reducerea generală de 20% și cea de 9% la alimente, deoarece s-ar crea un dezechilibru economic.

"Avem ca principal obiectiv scăderea TVA-ului general, dar și la alimente", a afirmat Ponta.

"Vrem ca produsele noastre să fie cât mai competitive. Toți cei care au nevoie de acest sprijin, acest 9%, va însemna un real sprijin pentru ei", a mai spus premeirul.

De asemenea, au existat și consultări atât cu organisme naționale, cum ar fi Banca Națională a României, cât și cu organisme internaționale, a precizat Ponta

"De la 1 iunie, prin aplicarea cotei de 9%, cota media de TVA în România, va ajunge la 17,5%". 24 standard, 9 la sută la alimente", a subliniat acesta.

Victor Ponta a declarat că reducerea TVA a fost și unul din obiectivele pe care le-a avut în programul de guvernare cu care a candidat în 2012.

România a înregistrat un plus de 5 miliarde de lei, a declarat premierul, care se declară mulțumit de faptul că oamenii au muncit mai mult și și-au plătit taxele.

"Nu a crescut nicio taxă", a conchis premierul.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou