PREDOIU, despre Ordonanța lui Dragnea: NECONSTITUȚIONALĂ!

Cristian Blănuţă, 28 august 2014, Ora 09:22

  • print
  • |
predoiu-despre-ordonanta-lui-dragnea-neconstitutionala-42844-1.jpg

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a comentat Ordonanţa despre migraţia primarilor, care urmează să fie adoptată de Guvern.

"Ordonanța este neconstituțională pentru că nu prezintă un caracter de urgență, fără îndoială va fi invalidată la CCR.
1. Până în 2006 migrația era posibilă din punct de vedere legal, după 2006 legiuitorul a schimbat sistemul și a interzis această migrație. A dat însă un termen de opțiune pentru ca primarii să nu fie luați prin surprindere și să aibă posibilitatea să opteze dacă rămân în acel partid sau nu. Există un principiu al predictibilității legislative, legiuitorul nu are dreptul să ia prin surprindere publicul cu acte normative pe nepregătite. Atunci era o motivație morală, acum este imorală. Acum se face suspendarea sistemului.

2. Al doilea contrargument este legat de așa-zisa ipocrizie care ar persista în administrațiile publice, pentru că un primar ar activa de fapt pentru alt partid. Legea trebuie să aibă în vedere normalitatea. Eu știu că sunt și primar, care în mod duplicitar sunt înscriși într-un partid dar, de fapt, actviează pentru alt partid. Cei mai mulți dintre primari sunt oameni onești, integri. Legea are un caracter imoral, dacă Ponta o va emite.

3. S-a invocat că a existat USL și spargerea USL ar fi schimbat majoritățile. Relația dintre primari și alegători are în vedere partidul, pentru că partidul are un caracter de stabilitate, iar alianțele se desfac mai devreme sau mai târziu.


Toate aceste argumente nu țin și ordonanța este neconstituțională și din punct de vedere al prescripțiilor Constituției, dar este și imorală, ca motivație.


Chiar dacă am accepta că exită dezbateri tehnice pe aceste motive, există un element care schimbă complet tabloul, adică proximitatea alegerile prezidențiale. Este complet nedemocratic să faci o astfel de schimbare a sistemului, când mai ai puțin timp până la alegerile prezidențiale. Este clar că ordonață este făcută pentru a pregăti fraudarea alegerilor prezidențiale. Este o ordonanță ambulanță pentru Guvernul Ponta. Toate aceste motive sunt suficiente pentru a nu mai discuta despre posibilitatea unui astfel de act normativ", a declarat Cătălin Predoiu la Realitatea TV.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou