Reacția neașteptată a lui Mircea Geoană despre candidatura la prezidențiale: ”Sunt convins”

Florentina Șerbănescu, 20 ianuarie 2023, Ora 17:42

  • print
  • |
reactia-nea-teptata-a-lui-mircea-geoana-despre-candidatura-la-prezidentiale-sunt-convins-47321-1.jpeg

După ani buni de activare în politica românească, și după un eșec usturător la Alegerile Prezidențiale din decembrie 2009, la al doilea tur de scrutin în favoarea lui Traian Băsescu, cariera diplomatică și politică a lui Mircea Geoană intra într-un nou parcurs. Din 2019, politicianul și diplomatul român ocupă a doua cea mai importantă funcție în structura Alianței Nord-Atlantice, cea de Secretar general adjunct. Dar, această funcție, se pare că nu îl impiedică astăzi să vorbească deschis despre eventuala sa candidatură la noile alegeri prezidențiale de anul viitor. De altfel, românii au putut asista la reacția neașteptată a lui Mircea Geoană despre candidatura la alegerile prezidențiale.  

Bucureștean get-beget, Mircea Geoană, ajuns azi la 64 de ani, se poate considera un om realizat, cel puțin din punctul de vedere al carierei sale politice și diplomatice. A devenit celebru la Alegerile Prezidențiale din 2009, când în al doilea tur de scrutin, avându-l ca adversar pe Traian Băsescu pentru 24 de ore s-a crezut viitorul Președinte, dar cursul acelei nopți avea să se schimbe în doar câteva ore. Deși s-a speculat că alegerile de atunci ar fi fost trucate, nu s-a dovedit nimic concret, iar Mircea Geoană avea să sufere cea mai grea înfrângere politică a acelor vremi.

După alți câțiva ani prin Parlamentul României, diplomatul avea să cunoască o ascensiune fulminantă, culminând cu numirea sa în cea mai importantă a doua funcție în cadrul Alianței Nord-Atlantice (NATO), cea de Secretar general adjunct.

Odată cu escaladarea situației din Ucraina, Secretar general adjunct, Mircea geoană a devenit și mai vizibil în spațiul public și politic est-european, iar, inevitabil, au apărut și speculațiile și zvonurile cu privire la o potențială nouă candidatură la cea mai înaltă funcție în statul român. 

Invitat recent în studiourile celor dela Digi24, era previzibilă și discuția despre aceste speculații și zvonuri, majoritatea vorbind de pregătirile din spatele cortinei care se învârt în jurul unei posibile candidaturi a acestuia la Alegerile Prezidențiale de anul viitor. Dar, nimeni nu se aștepta la reacția neașteptată a lui Mircea Geoană despre candidatura la Alegerile Prezidențiale.

„Parcă e la croitorie, mă măsoară cineva... Nu, sunt cine sunt, îmi fac treaba la NATO, sunt, cred eu o figură destul de cunoscută aici în România. Am discuții amicale cu lideri politici români de la toate partidele.(...) Sunt concentrat pe ceea ce am de făcut acum, e o perioadă importantă. Mă uit cu interes la politica românească, dar sunt convins că această discuțe va fi reluată la un moment dat. Când va veni momentul să decid ce am de făcut după ce plec de la NATO o să discutăm.", declara Mircea Geoană la Digi24.

Toate aceste speculații au plecat, de fapt, de la sondajele făcute de PSD, fostul partid al reputatului diplomat, care îl dădeau ca un candidat puternic, în lupta pentru poziția în cauză.

Tot la acea vreme, când a fost publicat sondajul, Sorin Grindeanu, vicepreședintele PSD, declara că „Domnul Geoană, mai ales din anvergura pe care acum şi-a construit-o la nivel internaţional ca secretar general adjunct NATO, ceea ce e o funcţie extrem de importantă şi ca fost social-democrat, pentru că a fost preşedintele Partidului Social Democrat, dacă va dori - eu nu ştiu dacă va dori, deşi ţin legătura şi vorbesc destul de des cu domnul Geoană -, poate fi, de asemenea, un candidat redutabil care să câştige alegerile."

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou