Scos de la guvernare UDMR alege să joace cartea naționalistă dură

Constantin Georgescu, 21 noiembrie 2023, Ora 18:12

  • print
  • |
scos-de-la-guvernare-udmr-alege-sa-joace-cartea-nationalista-dura-48064-1.jpg

Scos de la guvernare UDMR alege să joace cartea naționalistă dură. Regiunea Autonomă Maghiară și simbolurile secuiești revin puternic în prim-plan

Consiliul Naţional Secuiesc are un reprezentant atât în legislativul român, cât şi în cadrul unor probleme ale UE, care răspunde şi de simbolurile secuieşti - a transmis UDMR într-un comunicat remis MTI preluat de Rador Radio România.

Înfiinţarea noilor atribuţii a fost decisă şi aprobată la a 24-a şedinţă a delegaţilor care a avut loc la Târgu Mureş.

Astfel mandatarul CNS este deputatul József Kulcsár-Terza, preşedinte executiv al nou înfiinţei formaţiuni Forţa Civică Maghiară. Sarcina sa constă în a prezenta în faţa parlamentului obiectivele CNS, respectiv înaintarea unor proiecte de lege cum ar fi de exemplu cel privind statutul de autonomie elaborat de CNS. De asemenea va adresa interpelări membrilor guvernului român şi va organiza evenimente în parlament.

Delegatul pentru problemele legate de UE revin lui Zsolt Szilágyi, devenit vicepreşedinte al Uniuinii Europene Libere. Acesta are sarcina de a crea şi menţine relaţii cu politicienii, organizaţiile UE şi cu mişcările regionale.

Edith Bíró, preşedintele Consiliului Secuiesc din Odorheiul Secuiesc răspunde de simbolurile secuieşti. Are datoria de a populariza simbolurile secuieşti, a iniţia arborarea steagului secuiesc pe întreg teritoriul Ţinutului Secuiesc şi a organiza comemorări legate de acestea.

Şedinţa delegaţilor CNS a adoptat şi o declaraţie de principiu despre Regiunea Autonomă Maghiară, în care protestează faţă de modificarea hotarelor şi desfiinţarea acestora în urmă cu mai multe decenii.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou