Best Dental

Un român a fost numit șef la Combaterea Spălării Banilor în Republica Moldova! Daniel-Marius Staicu este specilist în investigarea criminalității economice și financiare

Anca Bratu, 1 decembrie 2022, Ora 12:38

  • print
  • |
un-roman-ef-la-combaterea-spalarii-banilor-in-republica-moldova-47047-1.png

Daniel-Marius Staicu a fost numit, miercuri, în funcția de șef al Serviciului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din Republica Moldova. Staicu a primit cetățenia R. Moldova în urmă cu zece zile, împreună cu Judecătorul Cristian Danileț, fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România. 

Fost șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării banilor din România în perioada 2018 - 2020. A absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza" și a urmat studii postuniversitare la Universitatea București, în cadrul Facultății de Drept.

Specialist în investigarea criminalității economice și financiare, Daniel-Marius Staicu a obținut în 2018 Certificatul Comitetului Moneyval din cadrul Consiliului Europei. În 2020 a primit Certificatul Comunicarea Strategică pentru Combaterea Amenințărilor la Securitate în era Dezinformării la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid, scrie evz.ro.

Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, i-a mulțumit pentru acceptarea funcției. „Avem o numire care cred eu că va face valuri în societatea noastră. Îi mulțumesc foarte mult domnului Staicu pentru acceptarea acestei provocări profesionale", a adăugat prim-ministra, Natalia Gavrilița.

În ultimii 20 de ani, Staicu a activat în mai multe instituții de stat din România, între care Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Direcția de Investigare a Criminalității Economice a Inspectoratului General al Poliției Române. Staicu, fost șef al Oficiului Național de Prevenireși Combatere a Spălării banilor din România în perioada 2018 - 2020. A absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza" și a urmat studii postuniversitare la Universitatea București, în cadrul Facultății de Drept. Specialist în investigarea criminalității economice și financiare, Daniel-Marius Staicu a obținut în 2018 Certificatul Comitetului Moneyval din cadrul Consiliului Europei. În 2020 a primit Certificatul Comunicarea Strategică pentru Combaterea Amenințărilor la Securitate în era Dezinformării la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid.

În anul 2018, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) în calitate de Unitate de Informații Financiare a României a semnat Memorandumul de Înțelegere cu Centrul de Informații Financiare din Republica Sud Africană. Documentul a fost semnat din partea țării noastre de către Daniel-Marius Staicu, președinte al ONPCSB și stabilește cooperarea și schimbul de informații având legătură cu spălarea banilor și finanțarea terorismului dintre România și RSA.

Evenimentul a avut loc cu ocazia reuniunii Grupului Egmont al Unităților de Informații Financiare care a avut loc în perioada 12-15 Martie în Argentina.

Grupul Egmont a fost înființat în 1995, având ca obiectiv asigurarea unui forum pentru toate Unitățile de Informații Financiare din lume, pentru a îmbunătăţi sprijinul acordat la nivel naţional în lupta împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului. Acest sprijin include extinderea şi sistematizarea schimbului de informaţii financiare şi o mai bună comunicare între UIF-uri. România a aderat la Grupul Egmont în anul 2000 iar în prezent, din această organizație fac parte 116 țări.

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”       Demult, pe vremea lu’ dom’ Iliescu, pe când se potcovea puricele cu 9 ocale la fiecare picior şi sărea până la cer, au existat nişte judecători curajoşi care au dat o sentinţă năucitoare pentru demnitarii acelei vremi. Pe ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou