Valeriu Zgonea își întregește familia la ANCOM

Dan Alexandru, 9 mai 2023, Ora 16:42

  • print
  • |
valeriu-zgonea-i-i-intrege-te-familia-la-ancom-47866-1.jpg

Valeriu Zgonea își întregește familia la ANCOM

Laura Zgonea, cea de a treia și cea mai recentă soție a lui Valeriu Zgonea, este secretar general al ANCOM, încă de pe vremea când președinte al Autorității era Sorin Grindeanu. Înainte de a deveni doamna Zgonea, în 2014, pe Laura o chema Bumbu, după numele de familie al primului soț, și fusese, pentru câteva luni, consiliera lui Valeriu la Parlament, după care se mutase, tot pe un post de consilieră, în subordinea unui secretar de stat de la Transporturi. În 2016, Valeriu Zgonea a căzut în dizgrația lui Dragnea, a fost mazilit de la șefia Camerei Deputaților și alungat din partid. Fără să mai prindă loc pe vreo listă de candidați, de la finalul lui 2016, când i s-a terminat al patrulea mandat de deputat, Valeriu Zgonea a fost nevoit să muncească. Mai întâi ca privat, transformându-se în PFA și oferind consultanță, mai apoi și ca PFA, tot pe consultanță, dar și ca angajat la stat, la ICI, de unde câștigă cam 130.000 de lei pe an.

În 2018, când alt mare dizgrațiat de-al lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, ajunsese deja președinte al ANCOM, soția dizgrațiatului Zgonea a a prins postul de secretar general al aceleiași instituții, post pe care nu l-a mai lăsat din brațe nici în ziua de azi. În primul an de muncă la ANCOM, Laura Zgonea a câștigat 151.000 de lei. Veniturile din ultimii ani, ceva mai mari, sunt confidențiale. Pentru că, nu-i așa, nu mai avem voie să știm cu cât se mai plătesc cele mai grase sinecuri din România.

Ei bine, după plecarea lui Grindeanu de la ANCOM, postul a fost ocupat de un alt om numit de către PSD, Ștefan Vlad Stoica. Al cărui mandat expiră joi, 11 mai 2023. Aia e, se mai întâmplă, aproape nimic nu durează o eternitate. Deși cei din USR spun că, din contra, controlul PSD asupra ANCOM tinde să se permanentizeze. Ceea ce este cam adevărat căci, din 2012 încoace, la conducerea ANCOM s-a aflat mereu ori un membru ori un aproape membru al partidului care i-a dat lumii pe Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta, Dragnea, Dăncilă și Ciolacu.

În 2017, deși mandatul președintelui ANCOM a început pe 11 mai, instituția a căpătat un președinte de-abia în octombrie, atunci când Parlamentul l-a oficializat pe Grindeanu. Ca să nu se mai piardă iarăși, aiurea, o cârcă de bani, cât reprezintă salariul președintelui ANCOM (aproximativ 35.000 de lei lunar), anul acesta numirea noului șef peste comunicațiile din România va avea loc cu două zile înainte de expirarea mandatului actualului președinte.

Și cum pentru ocuparea funcție de președinte al ANCOM nu și-au depus candidaturile decât două persoane, respectiv Mihai Eftimie, din partea USR, și Valeriu Zgonea, din partea PSD, vă lăsăm pe dumneavoastră să vă imaginați cam pe cine vor alege parlamentarii majoritari, cei ai coaliției PSD-PNL-UDMR-Minorități.

Ar trebui să mai menționăm că, dincolo de faptul că nu are pregătirea necesară pentru a gestiona un domeniu atât de complex precum comunicațiile, pe Valeriu Zgonea îl recomandă pentru șefia ANCOM faptul că este un vechi disident anti-Dragnea și, mai ales, faptul că prin ungerea sa în respectiva funcție pentru următorii șase ani se va realiza atât de fireasca reîntregire a familiei. Măcar la serviciu să fie și Valeriu șeful în familia Zgonea, nu?

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou