Vasile Blaga vrea să alunge PSD de la guvernare și să facă alianță cu USR!

Mirela Ene, 16 februarie 2023, Ora 13:53

  • print
  • |
vasile-blaga-vrea-sa-alunge-psd-de-la-guvernare-i-sa-faca-alianta-cu-usr-47489-1.jpg

Surse politice susțin că Vasile Blaga, alături de colegi liberali din fostul PDL, își doresc ruperea Coaliției de guvernare și înlocuirea PSD cu USR. Aceleași surse spun că este dispus chiar să încerce o rupere a PNL pentru îndeplinirea acestui obiectiv, scrie gandul.ro.

Vasile Blaga, un nume cu vechime pe scena politicii românești, fost secretar general al PDL și actual europarlamentar din partea PNL, ar încerca să scoată PSD de la guvernare.

Scenariul elimină posibilitatea rocadei de prim-ministru, pentru că nici premierul Nicolae Ciucă nu ar sta prea liniștit în Coaliție știind că, după rotativă, odată cu pierderea funcției din Guvern, își va pierde și stabilitatea în interiorul formațiunii politice pe care o conduce.

Conform surselor Gândul, o parte dintre liberali și-ar dori să intre la guvernare cu USR și cu alte formațiuni de dreapta. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a dat însă asigurări referitoare la faptul că rotativa va avea loc.

"Nu avem nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu premier" a transmis Paul Stănescu, într-un comunicat.

Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecție pentru persoanele vulnerabile și stabilitate economică pentru mediul de afaceri. Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil", a adăugat Paul Stănescu.

Cu toate acestea, mai mulți lideri PSD îl susțin pe Sorin Grindeanu să rămână în fruntea Ministerului Transporturilor, deși acest lucru ar încălca acordul politic care stă la baza Coaliției de guvernare, semnat în noiembrie 2021.

Conform acordului, Ministerul Transporturilor ar trebui să ajungă la PNL în urma rotației premierilor, însă Marcel Ciolacu și alți oficiali ai PSD susțin o evaluare a activității fiecărui ministru, în ideea menținerii celor care au obținut performanță.

Unul dintre miniștrii considerați performanți de PSD este Sorin Grindeanu, iar asta, conform declarațiilor liderilor PSD, ar însemna să-și mențină portofoliul și în urma rotației premierilor.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou