Vasile Dîncu și-a dat demisia. Nicolae Ciucă este noul ministru interimar al Apărării

Orlando Chelu, 24 octombrie 2022, Ora 15:22

  • print
  • |
vasile-dincu-i-a-dat-demisia-nicolae-ciuca-este-noul-ministru-interimar-al-apararii-46916-1.jpg

Vasile Dîncu și-a dat demisia de la Ministerul Apărării. Explicația: Nu putea colabora cu Klaus Iohannis

Nicolae Ciucă este noul ministru interimar al Apărării, informează postul de televiziune Digi24. Gestul apare după demisia lui Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a anunțat că demisionează din fruntea ministerului și și-a motivat decizia prin „imposibilitatea colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armate. 

În timp ce partidele de la putere caută variante pentru înlocuirea lui Vasile Dincu, partidele din opoziție fie cer să cadă și alți membri ai guvernului, fie se bucură de situația în care se află coaliția.

Reacția opoziției în urma demisiei lui Vasile Dîncu.

Cătălin Drulă, președintele USR, susține că așteaptă și demisia lui Lucian Bode de la Ministerul Afacerilor Interne, pe care îl descrie ca fiind „vulnerabilitatea de la Interne”.

„Ministrul Dîncu, vulnerabilitatea de la Apărare, a demisionat. Așteptăm și demisia lui Bode, vulnerabilitatea de la Interne” , este mesajul postat de Drulă pe Facebook.

O reacție în urma demisiei lui Vasile Dîncu a venit și din partea Alianței pentru Unirea Românilor. Într-o postare pe Facebook, AUR susține că „coaliția toxică face implozie”.

”Ministrul apărării a demisionat „din cauza imposibilității de a lucra cu președintele Iohannis”. Coaliția toxică face impozie” , este mesajul AUR.

De asemenea, și fostul președinte al PNL a reacționat în urma demisiei lui Vasile Dîncu. Ludovic Orban susține că „E bine că am scăpat de Dîncu. Rău este că cei care l-au pus nu pățesc nimic”.

Motivul invocat de Dîncu în demisie

Membrul PSD a anunțat că demisionează din fruntea Ministerului Apărării, în această dimineață. Vasile Dîncu și-a motivat demisia prin „imposibilitatea colaborării” cu președintele Klaus Iohannis, pe care l-a numit comandantul suprem al Armatei. 

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române” , susține Vasile Dîncu în demisia sa.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou