8 semne că ai nevoie de proteine

Ziarul Atac, 22 septembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
8-semne-ca-ai-nevoie-de-proteine-43450-1.jpg

Proteinele sunt substanțe organice formate din lanțuri simple sau complexe de aminoacizi, necesare unei bune funcționări a organismului. Lipsa lor atrage numeroase probleme de sănătate, așa că află care sunt semnele care îți spun că ai nevoie de proteine.
Nutriționiștii recomandă un consum de proteine între 50 - 150 de grame pe zi, la o dietă de 2.000 de calorii. Dacă organismul tău nu primește destule proteine, apar simptome pe care nu trebuie să le ignori.

Îți este mereu foame
Dintre toți macronutrienții, proteinele sunt cele mai sățioase, iar dacă simți mereu că îți este foame, înseamnă că aceste substanțe îți lipsesc din organism. Când ai consumat suficiente proteine, nu mai simți nevoia să mănânci.

Ești obosit, chiar dacă te-ai odihnit
Cei mai mulți vegetarieni se plâng că nu mai au energia pe care o avea când consumau carne. Nu trebuie, însă, să fii vegetarian, pentru a avea o lipsă de proteine, iar dacă te simți obosită fără motiv, poate ar trebui să consumi mai multă carne. Oboseala nu trebuie să fie neapărat fizică. Poți simți și o epuizare psihică și să te confrunți cu o lipsă de motivație să îți îndeplinești sarcinile zilnice.

Îți este poftă de dulciuri
Acesta este unul dintre primele semne că ai nevoie de proteine. Ai putea crede că lipsa acestor substanțe te va face să îți dorești ouă și fripturi, dar una dintre funcțiile proteinelor este să mențină constant zahărul din sânge. Când nu le mai ai, nivelul de glucoză se destabilizează și simți nevoia să mănânci dulciuri.

Te simți slăbită după cel mai mic efort
Când organismul tău nu primește destule proteine, mușchii nu mai sunt capabili să e repare singuri, după activitate fizică. În astfel de cazuri, exercițiile sunt chiar contra-indicate, pentru că te vor slăbi mai mult.

Nu te poți concentra
Nivelul de zahăr din sânge trebuie să rămână stabil, pentru a avea putere de concentrare. Atunci când nu ai destule proteine, glucoza este fluctuantă, iar tu te simți un pic confuză și nu ai putere de concentrare.

Nu mai ai masă musculară
Ai observat că acolo unde avea mușchi, acum nu ai decât o bucată moale de carne? Atunci când organismul tău nu primește destule proteine, le va lua de unde le găsește. Dacă nu știai, proteinele nu se găsesc în grăsime, ci în mușchi, de aceea masa musculară începe să scadă, atunci când îți privezi corpul de acești macronutrienți.

Începe să îți cadă părul
Proteinele se găsesc în toate celulele, inclusiv în foliculul firului de păr, așa că, atunci când nu consumi destule, părul începe să îți cadă.

Rănile ți se vindecă greu
Atunci când te rănești, corpul tău va avea nevoie de mai mult timp de vindecare, dacă nu ai destule proteine. Acești macronutrienți sunt necesari pentru a reconstrui țesuturile, iar dacă nu îi ai, organismul nu își poate reveni.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou